Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Zucchininudlar med persilje- och cashewpesto, avokado och oliver

Det finns vissa saker som måste finnas i mitt hem för att jag ska vara lugn i själen. Eller okej, det kanske var lite överdrivet, men faktum är att jag mår bättre av att veta mina favorit-stapelvaror finns hemma. Då vet jag att jag alltid kommer att kunna få till en mättande, god lunch. En av dessa varor är definitivt avokado. En annan är ägg. En tredje är morötter...
 
Idag fick avokadon, så som så många gånger förr, agera utfyllnad i min lunch. Avokado är ju inte bara god, utan också mättande. Ett hett tips: om rätten känns lite torftig, så är det bara att slänga på en halv avokado och allt (hela livet) blir genast så mycket bättre.
 
Jag gjorde grönsaksnudlar både av zucchini och fänkål idag (åh, kom på nu att jag önskar mig en grönsakssvarv i födelsedagspresent - lite sent påtänkt eftersom det är ungerfär 10 timmar tills jag fyller år. Nåväl). Nudlarna blandade jag med en improviserad pesto av persilja och cashewnötter, och så slängde jag på den där omtalade avokadohalvan tillsammans med oliver och kronärtskockshjärtan. Så satans gott...
 
...och dessutom veganskt, glutenfritt, laktosfritt och sockerfritt.
 
 
Zucchininudlar med persilje- och cashewpesto, avokado och oliver
(1 portion)
1 mindre zucchini
½ fänkål
 
1 stor näve bladpersilja
15 cashenötter
2 msk solroskärnor
½ citron, saft och cest
1 msk olivolja
2-3 msk kokande vatten
Salt & peppar
 
½ avokado
Oliver
Kronärtskockshjärtan
Solroskärnor
 
1.
Hyvla zucchinin och fänkålen på en mandolin (eller med en osthyvel). Stapla zucchiniskivorna ovanpå varandra och skär dem i strimlor för att likna nudlar. Lägg zucchininudlar i en bunke, slå över kokande vatten och låt stå i 1 minut. Häll av vattnet genom en sil. Lägg tillbaka zucchini i bunken tillsammans med fänkålen.
 
2.
Lägg ner alla ingredienser till peston i en mixer och kör tills det blir en krämig massa. Blanda ner peston i bunken med zucchini och fänkål - spara dock lite till dekoration.
 
3.
Lägg upp zucchiniblandningen i en skål. Toppa med en halv skivad avokado, oliver, kronärtskockshjärtan och resten av peston. Avsluta med lite paprikapulver och solroskärnor.
 
Buon Appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0