Frukostcrumble med persika och äppelsås
Vem har sagt att man inte kan äta paj till frukost? Inte jag i alla fall! Och därför ger jag er receptet på just det idag: en frukost-fruktpaj. Tänker man på det, så är det ju egentligen bara samma ingredienser som i havregrynsgröt med frukt, bara på ett litet annorlunda vis. Heja!
Frukostcrumble med persika och äppelsås
(1 portion)
1 dl äppelsås
1 persika
4-5 hallon
½ dl (glutenfria) havregryn
1 msk kokosmjöl
½ tsk vaniljpulver
½ tsk malen kardemumma
1 nypa salt
2 tsk smält kokosolja
Turkisk/grekisk yoghurt till servering
1.
Sätt ugnen på 180 grader.
2.
Häll äppelsåsen i en ugnsfast form och toppa med skivad persika och hallon.
3.
Blanda havregryn, kokosmjöl, vaniljpulver, kardemumma och salt i en skål. Häll ner kokosolja och blanda med händerna till en grynig massa.
4.
Toppa frukten med din crumble och baka i ugnen i cirka 25-30 minuter. Servera med turkisk/grekisk yoghurt.
*** ENGLISH RECIPE ***
Breakfast crumble with peach and apple sauce
(1 serving)
1 dl apple sauce
1 peach
4-5 raspberries
½ dl (glutenfree) oatmeal
1 tablespoon coconut flour
½ teaspoon vanilla powder
½ teaspoon grounded cardamom
1 pinch of salt
2 teaspoon melted coconut oil
Your prefered fruit
Turkish/Greek yogurt for serving
1.
Pre-heat the oven to 180 degrees C.
2.
Put the apple sauce in an oven-proof form. Top with slices peach and raspberries.
3.
Mix oatmeal, coconut flour, vanilla powder, cardamom and salt in a bowl. Add coconut oil and mix until a crumble forms.
4.
Top the fruit with your crumble and bake in the oven for about 25-30 minutes. Serve with Turkish/Greek yogurt.
Kommentarer
Trackback