Glutenfria sötpotatiswraps
Jag erkänner! Jag höll först på att ge upp när jag gjorde dessa wraps, för jag hade haft i alldeles för lite mjöl i degen, och mina wraps bara fastnade i bordet när jag kavlade ut dem. Men alla problem är till för att lösas - och denna gång var lösningen ganska enkel och självklar: häll i mer mjöl. När detta var gjort, gick det som smort. Och resultatet blev en god wrap som du kan fylla med precis det du vill.
Ett tips: stek dem inte för länge per sida, för då blir de mer knäckebröd än mjuk tortilla (jag talar av erfarenhet). Men å andra sidan, det är ju inget fel på knäckebröd - lite svårt att vika bara!
Glutenfria sötpotatiswraps
(6 wraps)
2 dl sötpotatispuré
2 dl bovetemjöl
1 dl majsmjöl
1 tsk fiberhusk
Salt & peppar
1.
Blanda ihop alla ingredienser till degen och låt vila i 15 minuter.
2.
Dela degen i 6 lika stora bitar och kavla ut varje del på en väl mjölad yta.
3.
Stek i en torr panna, cirka 1-2 minuter på varje sida.
Jag fyllde mina med mosade kikärtor blandade med tahini, keso, kål och ärtskott.
*** ENGLISH RECIPE ***
Glutenfree sweet potato wraps
(6 wraps)
2 dl mashed sweet potatoes
2 dl buckwheat flour
1 dl corn flour
1 teaspoon psyllium husk
Salt and pepper to taste
1.
Mix all ingredients to form a dough. Let rest 15 minutes.
2.
Divide the dough into 6 pieces and roll out each piece on a well floured surface.
3.
Fry in a dry pan, about 1-2 min per side.
I served mine with mashed chickpeas mixed with tahini, cottage cheese, kale and pea sprouts.
Kommentarer
Trackback