Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Tarte med nektariner, rabarbercurd och chiapudding (glutenfri)

Den här kakan är ett resultat av ett experiment som gick över förväntan. Jag ska erkänna att jag var tveksamt inställd när jag stod där och rörde ihop min chiapudding - för vem har egentligen chiapudding i sina desserter? Jo, jag har! Jag äter oftast osötade chiapuddingar till frukost såklart, men denna gången hade jag gjort rabarbercurd, så jag rörde ner en del av den i puddingen för både extra smak och sötma. Resultatet blev så fräscht!
 
Testa denna kakan nästa gång du får besök. Den är superlätt att svänga ihop, och blir klar i frysen - ta bara fram den 20 minuter innan den ska serveras, så att den har tid att kräma till sig. 
 
 
Tarte med nektariner, rabarbercurd och chiapudding
(1 tarte, 8-10 portioner)
Pajskal
2 dl dadlar
2 dl solroskärnor
1 dl kokosflingor
2 msk smält kokosolja
1 msk jordnötssmör
1 nypa mald kanel
1 nypa mald ingefära
1 nypa salt
 
Fyllning
300 ml kokosmjölk
4 msk chiafrön
1 dl + 3 msk rabarbercurd
1 lime, cest
1 msk lönnsirap
1 nypa salt
 
Topping
2 nektariner
Riven choklad
 
1.
Mixa alla ingredienser till pajskalet tills det formar en deg som du kan pressa ihop med händerna. Presa ut den i en form (ca. 22 cm i diameter). Sätt in i frysen.
 
2.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och låt stå i 15 minuter så att chiafröna har tid att svälla. Rör om. Häll sedan i fyllningen i pajskalet och swirla lite extra rabarbercurd på toppen. Sätt in i frysen minst 1 timme.
 
3.
Ta fram kakan från frysen 20 minuter före servering. Dela nektarinerna, skiva och lägg i ett fint mönster på toppen. Avsluta med riven choklad.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Tarte with nectarines, rhubarb curd and chiapudding
(1 tarte, 8-10 servings)
Crust
2 dl pitted dates
2 dl sunflower seeds
1 dl desiccated coconut
2 T melted coconut oil
1 T peanut butter
1 pinch grounded cinnamon
1 pinch grounded ginger
1 pinch of salt
 
Filling
300 ml coconut milk
4 T chia seeds
1 dl + 3 T rhubarb curd
1 lime, the zest
1 T maple syrup
1 pinch of salt
 
Topping
2 nectarines
Grated chocolate
 
1.
Mix all ingredients for the crust in a mixer until a coarse dough is formed. Press it out in a form (about 22 cm in diameter) and put in the freezer.
 
2.
Combine all filling ingredients and let sit for 15 minutes so that the chia seeds have time to expand. Then pour the filling in the crust and swirl some extra rhubarb curd on top. Put in the freezer at least 1 hour.
 
3.
Remove the cake from the freezer 20 min before serving. Slice the nectarines and put on top. Finish with grated chocolate.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0