Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Sötpotatistryfflar med marsipan och kardemumma (veganska)

Häromdagen var jag och spelade in recept Chef in Camicia, och en av tjejerna som filmar frågade mig hur jag kommer på alla mina idéer. Ofta handlar det om att jag bara utgår från vad som finns i kylen, och tänker ut originella sätt att använda ingredienserna. Ibland blir det inte riktigt som jag hade tänkt mig, men oftast blir det riktigt bra. Det handlar bara om att våga prova
 
Och det var precis så, dessa magiska tryfflarna kom till. Jag har nämligen nästan alltid bakad sötpotatis i kylen, då de går att använda till så mycket, eller bara använda som utfyllnad i sallader. Denna gång fick jag dock en helt ny idé - att göra sötpotatistryfflar. Tryfflar är ju goiga och mjuka i mitten, och det är precis vad sötpotatismos också är, så min tanke var att man skulle kunna byta ut grädde+choklad mot just sötpotatismos för att få en lite lättare tryffel med nya smaker. Nu vill jag inte trampa några chokladtryffelälskare på tårna, men de här sötpotatistryfflarna är ungefär hundra gånger godare. Så, jag sa det, och nu är det bara upp till er att bevisa det genom att följa receptet nedan.
 
 
Sötpotatistryfflar med marsipan och kardemumma (veganska)
(ca 10 stycken)
1 dl sötpotatispuré
1 dl riven marsipan
½ dl hasselnötsmjöl
1 tsk vaniljsocker
½ tsk malen kardemumma
1 msk smält kokosolja
40 g mörk choklad + 1 msk kokosolja
Flingsalt
 
1.
Blanda sötpotatispuré, marsipan, hasselnötsmjöl, vaniljsocker, kardemumma och smält kokosolja till en homogen deg. Är den för lös, kan du tillsätta lite mer hasselnötsmjöl.
 
2.
Rulla till bollar och sätt in i frysen i 30 minuter.
 
3.
Smält choklad med kokosolja i en kastrull. Strö i lite flingsalt. Använd två skedar till att doppa sötpotatistryfflarna, en och en, i chokladen. Se till att de täcks runt om. Lägg sedan på en bricka eller liknande, och ställ tillbaka i frysen tills chokladen har stelnat. Servera direkt från frysen - och förvara dem där när du inte äter dem (så att chokladen inte smälter).
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Sweet potato truffles with marzipan and cardamom (vegan)
(10 truffles)
1 dl sweet potato puré
1 dl grated marzipan
½ dl hazelnut flour
1 teaspoon vanilla sugar
½ teaspoon grounded cardamom 
1 msk melted coconut oil
40 g dark chocolate + 1 tablespoon coconut oil
Sea salt
 
1.
Combine sweet potato puré, grated marzipan, hazelnut flour, vanilla sugar, grounded cardamom and coconut oil to form a dough. If it's too loose, add more hazelnut flour.
 
2.
Roll to balls then put in the freezer for 30 minutes.
 
3.
Melt chocolate and coconut oil in a small sauce pan. Add some sea salt. By using two small teaspoons, dip each ball in the chocolate and make sure they are fully covered. Put them on a tray and return to the freezer until the chocolate has solidify. Serve them directly from the freezer, and keep them there when when youre not eating them (so that the chocolate won't melt).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0