Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Chiapudding på 4 olika vis

Helgen har passerat utan värst mycket matlagning för min del. En rosslig hals och ett dunkande huvud gjorde att jag inte hade vidare mycket energi att stå i köket. Trist. Men halsen är på bättringsvägen, och jag har samlat på mig en del idéer som jag vill förverkliga i köket denna vecka, så håll ögonen öppna.
 
Denna vecka började med en god chiapudding med passionsfrukt - det är ju trots allt alla hjärtans dag imorgon, så lite passion kan inte skada. Men jag tänkte dessutom tipsa om några andra toppingar som jag älskar att lägga på min chiapudding för att få en bra start på dagen. Vilken är din favorit?
 
Chiapudding med passionsfrukt: 1 ½ msk chiafrön + 1 dl osötad mandelmjölk + 1 nypa vaniljpulver. Toppa med passionsfrukt, kokosyoghurt, rostade kokoschips, pistagenötter och granatäppelkärnor.
 
Chiapudding med kanelstekta äpplen: 1 ½ msk chiafrön + 1 dl kokosmjölk + 1 nypa kardemumma. Toppa med äpple som du steker i kokosolja och kanel, hemmagjort jordnötssmör, pistagenötter och granatäppelkärnor.
 
Chiapudding med sharonpuré: 1 ½ msk chiafrön + 1 dl kokosmjölk + 1 nypa vaniljpulver. Toppa med sharonfrukt som du mixr till en puré, hemmagjort jordnötssmör, nötter och torkat frukt och granatäppelkärnor.
 
Chiapudding med mosad banan och hallon: 1 ½ msk chiafrön + 1 dl kokosmjölk + 1 nypa vaniljpulver. På morgonen blandar du i en halv mosad banan i chiapuddingen. Skiva resten av bananen och toppa tillsammans med mandelsmör, kakaonibs, pistagenötter och färska hallon.
 
Chiapuddingen blandar du ihop dagen före och låter stå i kylen över natten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0