Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Pannkakspizza med blodapelsin, jordgubbar och jordnötssmör

Jag hade en så kul kväll igår! Hade bestämt att möta upp min australienske kompis för aperitivo, och han tog i sin tur med sig två kompisar från Mexico och Tel Aviv. En sådan random blandning av människor, från fyra helt olika världsdelar, men med så mycket gemensamt. Otroligt skoj. Vi fortsatte därför kvällen på ett tapasställe i stadsdelen Isola här i Milano - Ajo Blanco heter stället, om ni skulle ha vägarna förbi. Riktigt bra stämning.
 
Nu var det ju inte det jag skulle skriva om. Men eftersom kvällen blev rätt sen igår, hade jag en seg start på denna söndagsmorgon. Min frukost blev därför mer en brunch. Och min pannkaka förvandlades till en pizza. Pannkakspizza. Perfekta brunchmåltiden. Jag gjorde egentligen bara en vanlig pannkakssmet (vanlig i min värd = 1 ägg, 1 banan, 1 dl glutenfria havregryn), men istället för att steka många små, stekte jag en stor pannkaka, som fick forma min pizzabotten. Som ni förstår går den sedan att toppa med precis vad som helst - ta det ni har hemma helt enkelt. Supergott!
 
 
Pannkakspizza med blodapelsin, jordgubbar och jordnötssmör
(1 portion)
1 ägg
1 mogen banan
1 dl (glutenfria) havregryn
1 nypa vaniljpulver
½ tsk bakpulver
½ tsk chiafrön
1 msk smör till stekning
 
Yoghurt
Blodapelsin
Jordgubbar
Jordnötssmör
Bovetekärnor
Kakaonibs
 
1.
Blanda ägg, mosad banan, havregryn, vaniljpulver, bakpulver och chiafrön i en skål. Låt stå och svälla 15-20 minuter.
 
2.
Värm upp smör i en stekpanna. Häll i alla smet och sprid ut den till ett jämnt lager. Stek några minuter tills den blivit stabil. Vänd sedan med hjälp av en tallrik och stek någon minut på andra sidan.
 
3.
Toppa med yoghurt, frukt, bär, nötter, kakaonibs - whatever rocks your boat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0