Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Pulled barbeque chicken i glutenfria majstortilla med spenat, guacamole och crème fraiche

Ibland passar det utmärkt med genvägar. Man behöver liksom inte alltid göra allt från grunden om man inte känner för det, eller har tid till det för den delen. Jag spenderar mer än gärna många timmar i köket, men ibland tackar jag också för att det finns andra som gör halva jobbet till mig. Denna gång pratar jag om de färdisgrillade hela kycklingarna som går att köpa i de flesta affärer - eller i Italiens fall, också på de flesta marknader. En hel grillad kyckling kostar mellan 4-5 euro, och den räcker till 4-6 portioner, beroende på vad jag väljer att göra med den. Det tycker jag både är kostnadseffektivt och tidsoptimerat. 
 
Jag köpte med mig min grillade kyckling från marknaden igår, och använde direkt en del av köttet i en supersmarrig sallad med sötpotatis och avokado. Idag valde jag att göra något helt annat. Jag kokade ihop en supersmarrig, kladdig och klibbig barbequesås, som jag sedan vände ner kycklingen i, och helt plötsligt hade jag fått fram pulled barbeque chicken på nästan ingen tid alls (i jämförelse med om jag hade lagat kycklingen själv). Suveränt!
 
Jag tror jag ska använda lite av kycklingen till en ramen i veckan. Eller kanske till en currysoppa. Oändliga möjligheter. Men nu fokuserar vi på dagens rätt. Receptet hittar ni här nedan. Ciaoooo!
 
 
Pulled barbeque chicken i glutenfria majstortilla med spenat, guacamole och crème fraiche
(2 tortilla = 1 stor portion)
80-100 g grillad kyckling
Spenat
½ avocado
2 msk crème fraiche
Skivad salladslök
Granatäppelkärnor
Tortillachips
 
Barbequesås
1 msk olivolja
½ rödlök
1 liten vitlöksklyfta
1 tumbit ingefära
1 msk tomatpuré
¾ dl ketchup
1 tsk dijonsenap
¾ dl vatten
2 msk råsocker
1 tsk flytande honung
1 tsk soja
1 msk rött vin alt. rödvinsvinäger
Några droppar Worcestershiresås
Några droppar Tabasco
Paprikapulver/malen ingefära/salt/peppar
 
Majstortilla
¾ dl majsmjöl
¼ dl maizena
1 nypa salt
1 äggvita
¾ dl vatten
Rapsolja till stekning
 
1.
Skala och finhacka rödlöken. Skala och riv vitlök och ingefära. Värm upp olivoljan i en kastrull. Släng ner rödlöken och låt steka i några minuter tills den början mjukna. Häll ner vitlök och ingefära och låt steka med någon minut. Häll sedan ner alla övriga ingredienser. Sänk värmen på plattan. Låt koka och reducera ner till hälften. Såsen ska bli klibbig och gojsig. Ta eventuellt fram stavmixern och mixa såsen slät, men det är inget tvång.
 
2.
Blanda ihop de torra ingredienserna till majtortillan. Rör sedan ner äggvita och vatten. Bland och låt stå och svälla i minst 10 minuter. Värm upp rapsolja i en het panna. Häll ner hälften av smeten, sprid ut den med hjälp av en stekspade. Vänd och stek på andra sidan. Förvara i en handduk tills servering. Upprepa med andra hälften smet.
 
3.
Mosa avokadon och blanda med salt och peppar, eventuellt lite lime.
 
4.
Vänd ner kycklingen i barbequesåsen. 
 
5.
Lägg en tortilla på en tallrik. Lägg på spenat, kyckligen och guacamolen. Toppa med crème fraiche, skivad salladslök och granatäppelkärnor. Servera eventuellt med tortillachips.
 
Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0