Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfria brownies med apelsincest och valnötter

"Whatever the problem - chocolate is the answer" 
 
Jag sitter fast i ett, vad som nu verkar vara, ändlöst virrvarv av skattefrågor mellan Italien och Sverige. Det är så pass förvirrande att jag bestämde mig för att strunta i att hoppa på mitt flyg till Milano i morse, och istället stanna hemma några dagar extra så att jag får all information jag behöver från Skatteverket innan jag tar tag i att prata med Agenzia delle Entrate (Skatteverket i Italien). Det här med att bo i Italien framstår säkert som en dröm - och det är det också på många sätt och vis. Men när verkligheten kommer ikapp en, då vill man slita av allt sitt hår.
 
Men, som med alla problem, finns det en lösning. I detta fall heter lösningen choklad. Och den kommer i form av en brownie med apelsincest och valnötter. Den är hundra procent glutenfri, och extra gojsig just för att den inte innehåller något mjöl. Den blir kvällens efterrätt, och fungerar säkerligen ypperligt för att skingra tankarna. 
 
 
Glutenfria brownies med apelsincest och valnötter
(ca 9 st)
100 gram smör
200 gram mörk choklad
3 ägg
1 ½ dl strösocker
½ vaniljstång
75 gram valnötter
¾ dl kakao
1 nypa flingsalt
Cest från ½ apelsin
 
1.
Sätt ugnen på 175 grader.
 
2.
Smält smöret tillsammans med chokladen i en kastrull. Låt svalna.
 
3.
Vispa äggen fluffiga med strösocker och urskrapad vaniljstång. Hacka valnötterna grovt, men spara 9 stycken till toppingen. Blanda ner valnötshacket, kakaon, flingsaltet och det rivna apelsincestet i äggsmeten. Vänd sist ner choklad- och smörblandningen. 
 
4.
Klä en form, cirka 12x16 cm med bakplåtspapper. Eller använd en folieform, det är nästan lättare. Häll i smeten och toppa med valnötterna, en valnöt till varje ruta.
 
5.
Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Smeten ska ha stelnat om du skakar lite lätt på formen, men fortfarande vara mjuk i mitten. Ta ut och låt stelna, gärna över natten i kylskåp. Skär upp bitar och servera eventuellt med grädde - eller ät dem precis som de är. Enjoy!
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Gluten free brownies with orange and walnuts
(9 brownies)
100 g butter
200 g dark chocolate
3 eggs
1 ½ dl caster sugar
½ vanilla pod
75 g walnuts
¾ dl cacao
1 pinch of sea salt
Zest from 1 orange
 
1.
Pre heat the oven to 175 degrees C
 
2.
Melt the butter with the chocolate in a sauce pan. Let cool down.
 
3.
Whisk the eggs with sugar and the seeds from the vanilla pod, until fluffy. Coarsley chop the walnuts, but save 9 whole walnuts for the topping. Add walnuts, cacao, sea salt and orange zest in the egg batter. Finally fold in the chocolate and butter mixture.
 
4.
But parchment paper in an oven form (about 12x12 cm). Pour in the batter and top with the walnuts (one for each square).
 
5.
Bake for about 10 minutes. The brownies should still be soft in the middle. Remove from the oven and let cool down - over night if possible - then serve as they are!
 
Receptet kommer härifrån.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0