Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Nicecream med raw cacao-pulver, apelsin och en massa topping

Ni som följer bloggen, vet att jag älskar kombinationen apelsin och choklad. Om inte, så kan ni se en annan choklad- och apelsinfrukost jag har gjort här. Det som är så bra, är att jag använder rått kakaopulver, det vill säga, det är gjort på råa kakaoböner, som aldrig hettats upp eller bearbetats på något sätt, och därför är choklad i sin renaste form. Rått kakaopulver är full av antioxidanter, magnesium, fiber och protein. Så, ni vet alla de där undersökningarna om att "det är bra att äta lite choklad om dagen"... well, jag har inget bevis för det, men jag kan tänkta mig att de syftar mer på den här typen av choklad, än gemene snickersbar. Just saying.
 
Och eftersom rått kakaopulver nu är så nyttigt och bra för mig, och jag gärna vill börja dagen på ett så nyttigt och bra (och gott!!!) sätt som möjligt, så är det ju utmärkt att jag kan blanda ner detta pulver i min nicecream-smet, så att frukosten plötsligt blir väldigt dessertliknande. Denna gång pressade jag även ner en apelsin i smeten, och choklad- och apelsinfrukosten var återigen ett faktum.
 
 
Nicecream med raw cacao-pulver, apelsin och en massa topping
(1 portion)
2 bananer
1 apelsin
2 msk rå kakao
ev. lite sojamjölk
 
Topping
Apelsin
Kokoschips
Mullbär
Tranbär
Kakaonibs
Yoghurt
 
1.
Skala och skiva bananerna och lägg dem i frysen över natten. På morgonen mixar du dem tillsammans med saften från en apelsin och rått kakaopulver. Om glassen inte går ihop så mixa eventuellt i lite mjölk eller annan vätska.
 
2.
Lägg upp i en tallrik och toppa med frukt, bär och annat gott - välj dina favoriter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0