Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Saftig äppel- och kokoskaka med kanel och pärlsocker (glutenfri)

En av de bästa dofterna jag vet, är doften av en äppelkaka som bakas i ugnen. Det spelar inget roll vilket recept du följer, så länge där är äpplen och kanel (vilket där som oftast är i en äppelkaka) i smeten så doftar det magiskt. Och vetskapen om att få njuta av underverket tillsammans med vanlijsås eller vaniljglass gör hela väntan värd.  
 
Jag hittade det här receptet på en sida med glutenfria bakverk, och jag måste säga att jag är imponerad av resultatet. Dels blev den fin att titta på, dels god att äta (det konfirmerar dessutom familj och vänner). Jag tycker inte om att baka glutenfritt med en massa mjölmixer, jag vill hellre ha recept där man kombinerar olika mjölsorter själv. Det är det som är så bra med denna kakan - den består nämligen bara av potatismjöl och riven kokos som bas. Yoghurten i smeten gör kakan extra saftig. Vill du, så kan du dessutom lägga till kardemumma i smeten, det kommer jag göra nästa gång. 
 
 
Saftig äppel- och kokoskaka med kanel och pärlsocker (glutenfri)
(1 kaka)
1 ½ dl potatismjöl
2 dl rörsocker
2 dl riven kokos
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
125 g rumsvarmt smör
2 ägg
1 dl naturell yoghurt, 3%
 
2 äpplen
2 tsk malen kanel
2 tsk pärlsocker
 
Glass eller vaniljsås till servering
 
1.
Värm upp ugnen till 175 grader C.
 
2.
Blanda potatismjöl med rörsocker, kokos, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt smöret och rör om. Addera till sist in äggen och yoghurten och rör till en smet. Häll i en form med löstagbara kanter, som du har klätt med bakplåtspapper i botten, 24-26 cm i diameter.
 
3.
Skala äpplena och skär dem i klyftor. Lägg dem i en bunke och strö över nästan alla kanel. Blanda runt så att klyftor täcks. Lägg äppelklyftorna i ett fint mönster ovanpå smeten. Strö över resten av kanelen och toppa med pärlsocker.
 
4.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
 
5.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
 
Receptet kommer härifrån

Kommentarer
Postat av: iza svenningsson

Åh vad gott!👌🏼

Svar: Jaaa! :) Riktigt smarrigt med lite vaniljglass till!
Louise Laurenius

2017-01-26 @ 17:27:26
URL: http://izahannaelin.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0