Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Sallad med kokta gulbetor, krispiga polkabetor och getost

Vissa smakkombinationer blir aldrig fel - ett sådant exempel är rödbetor och chèvre. Det blir en smaksensation i munnen. Men du behöver inte stanna vid rödbetan, vill du att tallriken ska se lite roligare ut kan du byta ut den mot dess syskon, gulbetan och polkabetan. Väldigt lika i smak, men ändå olika, om ni förstår.
 
En sak till, som passar perfekt tillsammans med betor och chèvre, är bacon. Så vill ni, kan ni absolut steka några skivor bacon krispiga och lägga till i salladen. Men, eftersom det nu är #vegetariskmåndag, så struntade jag i det. Det krispiga baconet ersätts dock av de krispiga polkabetorna, så det är inte direkt något som saknas i kompotten. 
 
 
Sallad med kokta gulbetor, krispiga polkabetor och getost
(1 portion)
2 gulbetor
1 liten polkabeta
30 g getost
1 näve ruccola
2 msk granatäppelkärnor
1 msk pumpakärnor
4-5 grekiska oliver
Olivolja
Salt & peppar
 
1.
Skala betorna. Dela gulbetorna i mindre kuber. Skiva polkabetan tunt på en mandolin. Koka gulbetorna i saltat vatten tills mjuka - det tar cirka 10 minuter. Halvfritera polkabetorna i olivolja i en stekpanna. Stek dem i ganska rikligt med olivolja tills de blivit krispiga. 
 
2.
Skiva getosten.
 
3.
Varva ruccola och gulbetor på en tallrik. Lägg på getosten nära gulbetorna så att osten smälter lite av värmen från betorna. Toppa med polkabetorna, granatäppelkärnorna och oliver. Salta, peppra, ringla över lite olja och servera.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0