Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Banan- och jordnötsglass med mörk choklad

Ibland krävs det väldigt lite för att skapa magi - och just så, är fallet med de här banan- och jordnötsglassarna med mörk choklad. Behöver jag egentligen säga mer? Bara lyssna till namnet: banan + jordnötssmör + choklad. En ekvation som jag önskar mina matteböcker på Handels hade bestått av. 
 
Det är så barnsligt enkelt att göra. Det handlar bara om att hitta de bästa smakkombinationerna. Vilket detta då är. Det svåraste med hela receptet är att vänta på att de ska stelna till i frysen. Men när det väl är gjort, är det bara att njuta! Min rekommendation är att göra många på en gång - de kommer nämligen gå åt fort!
 
 
 
 
                
 
 
Banan- och jordnötsglass med mörk choklad
(2 glassarpinnar)
1 banan
3 msk jordnötssmör
60 g mörk choklad
Hackade jordnötter och havssalt till topping
Glasspinnar
 
1.
Smält chokladen över vattenbad.
 
2.
Skiva bananen i centimetertjocka skivor. 
 
3.
Trä en bananskiva på en glasspinne. Toppa den med jordnötssmör. Trä på en till bananskiva. Fortsätt så tills du inte får plats med fler lager. Sikta på 4-6 bananskivor per glass.
 
4.
Doppa bananglassen i smält choklad - eller använd en sked/slickepott för att breda på chokladen. Rulla sedan allt i hackade jordnötter och havssalt.
 
5.
Lägg in i frysen och vänta tills de har stelnat (30min - 1 timme ungefär).
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Banana and Peanut Icecream Lollipops with Dark Chocolate
(2 icecream lollipops)
1 banana
3 tablespoons of peanut butter
60 g of dark chocolate
Chopped peanuts and sea salt for the topping
Icecream Sticks
 
1.
Melt the chocolate over a bain marie.
 
2.
Slice the banana into centimeter thick slices.
 
3.
Put a banana slice on an icecream stick. Top it with some peanut butter. Put another banana slice ontop... Continue until you can't fit more layers. About 4-6 banana slices per icecream is good.
 
4.
Dip the banana icecream into the melted chocolate - or use a spoon. Roll it in chopped peanuts and sea salt.
 
5.
Put the lollipops in the freezer and wait until they have solidified (30min - 1 hour approximately).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0