Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Pankofriterad tofu med rödkålssallad

Sedan jag blev lite mer liberal när det kommer till mitt intag av gluten - samt för en vecka sedan då jag hittade panko när jag var på besök i en affär i Milanos Chinatown - så vill jag mer eller mindre fritera allt i panko. Inte världens mest hälsosamma kanske, men herregud vad gott! 
 
Nu friterar jag faktiskt inte allt i panko - det är ju skillnad på att vilja, och faktiskt göra - men jag väljer mina tillfällen väl. Som när jag till exempel lagar tofu. Tofu är inte känt för att vara ytterst smakfullt - faktum är att du måste tömma mer eller mindre hela kryddskafferiet för att det ska smaka något... Men med med hjälp av panko, blir det faktiskt extra smakfullt. Och extra krispigt. Och jag älskar krispig mat.
 
På tal om krispigt, så serverade jag min tofu med en krispig rödkålssallad. Jag picklade hälften av rödkålen i en 1-2-3-lag (som i mitt fall består av vinäger istället för ättika, för att jag helt enkelt inte hittar det i Italien - men det funkar), resten blandade jag i rå - igen, för extra crunch! 
 
 
Pankofriterad tofu med rödkålssallad
(2 portioner)
200 g fast tofu
1 stort ägg
1 dl panko
Salt, peppar och paprikapulver
Solrosolja till stekning
 
300 gram rödkål, strimlad
½ dl äppelsidervinäger
1 dl kokossocker
1 ½ dl vatten
 
½ mango, skuren i kuber
10 cm gurka, skuren i kuber
Koriander efter smak, grovhackad
20 g parmesan i flagor
 
1.
Börja med att koka upp 1-2-3 lagen (det vill säga, vinäger, socker och vatten - använda ättika istället för vinäger för en mer traditionell lag). Lägg hälften av den strimlade rödkålen i en skål och häll över lagen. Låt stå i minst en timme, men gärna över natten i kylen.
 
2.
Blanda sedan den picklade rödkålen, men rå rödkål, mango, gurka, koriander och parmesan till en sallad. Smaksätt eventuellt med lite soja och olivolja.
 
3.
Knäck ett ägg på en tallrik och vispa upp med salt och peppar. Häll ut pankon på en annan tallrik. Torka av tofun, skär den i bitar och krydda den rikligt med salt, peppar och paprikapulver (och dina favvokryddor). Vänd sedan bitarna i ägg, sedan i panko. Stek dem gyllene i rikligt med solrosolja.
 
4.
Lägg upp salladen och tofun på en tallrik. Toppa med mer parmesan.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Panko breaded tofu with a red cabbage salad
(2 servings)
200 g firm tofu
1 big egg
1 dl panko
Salt, pepper and paprika powder
Sunflower oil for frying
 
300 grams red cabbage, shredded
½ dl apple cider vinegar
1 dl coconut sugar
1 ½ dl water
 
½ mango, cut into cubes
10 cm cucumber, cut into cubes
Coriander, roughly chopped
20 g parmesan in falkes
 
1.
Start by combining your apple cider vinegar, coconut sugar and water in a pot. Bring to a boil. Place half of the shredded red cabbage in a bowl and pour over the liquid. Leave for at least one hour, or in the fridge over night.
 
2.
Then mix the pickled red cabbage, the raw red cabbage, mango, cucumber, coriander and parmesan into a salad. Flavor with some soy sauce and olive oil, if you feel like it.
 
3.
Beat the egg on a plate and season with salt and pepper. Pour out the panko on another plate. Wipe the tofu dry, then cut into pieces and season it with salt, pepper and paprika powder. Turn the tofu pieces in the eggs, then in the panko. Fry them until golden in plenty of sunflower oil.
 
4.
Put the salad and the tofun on a plate. Top with more parmesan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0