Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Pesto in the making!

Ska man leka italiano på riktigt, så är det bara basilika, pinjenötter och parmesanost som gäller när det ska göras pesto. Men nu är jag ju en svennebanan, som bara råkar bo i Milano, och då får man göra lite som man vill. Eller, det får man ju alltid göra. Så, när jag gör pesto, använder jag ofta det som finns hemma - och det är oftare persilja istället för basilika, oftare pistagenötter framför pinjenötter, och parmesanosten ersätts av... nä föresten, parmesanosten rubbar jag inte på.
 
Vad jag vill ha sagt är, att du kan göra pesto på en massa saker, var kreativ. Min kompis Kristin meddelade på Intagram att hon hade gjort pesto på rostade mandlar och lökblast - hur gott låter inte det? Och vill du ha en billigare pesto, så byt ut de dyra nötterna till solrosfrön, och använd en grana padana istället för en äkta parmesanost. 
 
Här kommer receptet på min alternativa persilje- och pistagepesto. Supergod om du frågar mig. Nästan bättre än originalet. Men säg inte det till pesto-mafian.
 
 
Persilje- och pistagepesto
(ca. 2 dl)
1 stor näve persilja, grovhackad
1 dl parmesanost, skuren i kuber
10 pistagenötter, skalade
10 valnötter, grovhackade
½ vitlöksklyfta, riven
½ citron, saft + cest
½ dl olivolja
1-2 msk vatten
 
1. 
Släng ner allt utom vattnet i en mixer och mixa slät. Späd eventuellt ut med vatten för en rinningare konsistens. Klart!
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Parsley and pistachio pesto
(about 2 dl)
1 big handfull parsley, roughly chopped
1 dl parmesan cheese, cut into cubes
10 pistachios, peeled
10 walnuts, roughly chopped
½ garlic clove, grated
½ lemon, juice + zest
½ dl olive oil
1-2 tablespoons of water
 
1.
Throw everything, except the water, in a mixer and mix until a smooth consistency. Add some water if you want a runnier texture. Done!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0