Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Quinoa- och sötpotatisburgare i glutenfritt bröd

Den här quinoa- och sötpotatisburgaren blev så himla smakrik - jag proppade den nämligen full med både lime, ingefära och vitlök (sååå god smakkombo!). Brödet gjorde jag av en bit blomkål (!) som jag hade liggandes i kylen, och förutom själva burgaren, så fyllde jag brödet med det jag hade hemma: majonäs, rödkål, ruccola, avokado, tomat och groddar. Ta det ni själva tycker om!
 
Bästa vego-burgaren, jag lovar!
 
 
 
Quinoa- och sötpotatisburgare
(2 burgare)
2 dl kokt quinoa
1 dl sötpotatismos
20 g fetaost, smulad
1 lime - skalet, rivet
1 tumbit ingefära - riven
1 liten vitlöksklyfta - riven
Salt, peppar och paprikapulver
 
1.
Blanda alla ingredienser i en skål och forma två burgare som du steker i olivolja över medelhög värme. Är smeten för lös, så tillsätt lite (glutenfritt) mjöl - men inte för mycket, för då blir de torra.
 
Glutenfria hamburgerbröd med blomkål
(2 bröd)
2 ägg
1 dl riven blomkål, urkramad från vätska
½ dl valfri mjölk
½ tsk äppelcidervinäger
¼ dl kokosmjöl
½ dl majsmjöl
½ dl bovetemjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver
½ tsk brödkryddor
1 nypa salt
Sesamfrön att toppa med
 
1.
Sätt ugnen på 225 C.
 
2.
Vispa en äggvita till ett hårt skum i en bunke. I en annan bunke vispar du den resterande äggulan + det hela ägget fluffigt.
 
3.
Blanda alla torra ingredienser i en bunkte. Häll ner i de fluffiga äggen tillsammans med riven blomkål, äppelcidervinäger och mjölk. Vänd till sist ner äggvitan. Låt stå i 3-5 minuter.
 
4.
Forma smeten (den är lite lös - men det ordnar upp sig i ugnen) till två bröd och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med sesamfrön.
 
5.
Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Låt svalna på galler innan servering.
 
6.
Dela bröden och bred på lite majonäs på båda halvor. Lägg sallad, sedan panerad strömming, sedan rödlök på bottendelen och toppa med locket. Enjoy!
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Quinoa and Sweet Potato Burgers
(2 burgers)
2 dl cooked quinoa
1 dl sweet potato purée
20 g of feta cheese, crumbled
1 lime - the zest, grated
1 thumbpice ginger - grated
1 small garlic clove - grated
Salt, Pepper and paprika powder
 
1.
Mix all the ingredients in a bowl and form two burgers which you cook in olive oil over medium heat. If the batter is too loose, add some (gluten-free) flour - but not too much, as it will make the burgers dry.
 
Glutenfree cauliflower hamburger buns
(2 buns)
2 eggs
1 dl grated zucchini, squeezed from liquid
½ dl of milk of your choice
½ teaspoon apple cider vinegar
¼ dl coconut flour
½ dl corn flour
½ dl buckwheat flour
1 tablespoon psyllium husk
1 teaspoon baking powder
½ teaspoon of mixed grounded bread spices
1 pinch of salt
Sesame seeds for the topping
 
1.
Pre heat the oven to 225 degrees C.
 
2.
Beat an egg white to stiff peeks in a bowl. In another bowl, whip the remaining egg yolk + whole egg until fluffy.
 
3.
Mix all dry ingredients in a bowl. Pour them into the fluffy eggs together with grated zucchini, apple cider vinegar and milk. Finally, fold ni the egg white. Allow to sit for 3-5 minutes.
 
4.
Form the batter (it is a bit loose - but it will all work out in the oven, I promise) into two hamburger buns on an oven tray covered with baking paper. Sprinkle some sesame seeds in top.
 
5.
Bake in the middle of the oven for approx. 25-30 minutes. Allow to cool before cutting them into halves.
 
6.
Cut the buns, and spread some mayonnaise on both halves. Add salad, then pan fried double breaded herring, then pickled red onions, and top with the lid. Enjoy!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0