Banan- och äppelpannkakor med pistagenötter och jordnötssmör
Här kommer en lite pimpad version av vanliga hederliga bananpannkakor, där jag lagt till äpple i smeten. Och eftersom kanel och kardemumma är bästa vänner med äpple, så fick de också hänga på. Jag tärnar äpplet i små bitar och så får de steka med pannkakorna - det blir så gott när äpplet mjuknar. Som äppelkaka i pannkaksform.
Banan- och äppelpannkakor med pistagenötter och jordnötssmör
(1 portion)
1 mogen banan
2 ägg
1 nypa var av kanel, kardemumma och salt
1-2 msk kokosolja till stekning
½ äpple
10 pistagenötter
1 msk jordnötssmör
1.
Mosa bananen med en gaffel i en skål. Knäck i äggen och smaksätt med kanel, kardemumma och salt. Vispa till en smet.
2.
Tärna äpplet i små tärningar.
3.
Värm upp lite kokosolja i en stekpanna och stek pannkakor (jag använde mellan en tredjedels och en fjärdedels deciliter smet per pannkaka). När de stelnar lite i kanterna, häll på tärnat äpple på varje pannkaka och stek tills de fastnat lite. Vänd pannkakan och stek ytterligare någon minut på undersidan.
4.
Lägg pannkakorna på en tallrik och toppa med äpple, pistagenötter och jordnötssmör.
*** ENGLISH RECIPE ***
Banana and apple pancakes with pistachios and peanutbutter
(1 serving)
1 ripe banana
2 eggs
1 pinch each of cinnamon, cardamom and salt
1-2 tablespoons of coconut oil for frying
½ apple
10 pistachios
1 tablespoon peanutbutter
1.
Mash the banana with a fork in a bowl. Crack the eggs into the bowl and flavor with cinnamon, cardamom and salt. Beat until it forms a batter.
2.
Dice the apple into small pieces.
3.
Heat some coconut oil in a frying pan and fry pancakes (I used between a third and a quarter of a deciliter batter per pancake). When they stiffen a little around the edges, put som of the diced apple on each pancake and fry until they stay stuck to the pancake. Turn the pancake and cook another minute on the other side.
4.
Put the pancakes on a plate and top with apple, pistachios and peanutbutter.
Kommentarer
Trackback