Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Sötpotatisskivor med guacamole, bacon och stekt purjolök

Det vankas ju både studentskivor och sommarfester nu när sommaren är på ingång, och därför kommer jag idag med ett tips på världens godaste plockmat - och ja, självklart innefattar den sötpotatis (för allt som är godast på något vis, innehåller ofta sötpotatis. Det är ett faktum). Det bästa är att det tar typ ingen tid att göra, och du kan förbereda allt, för att sedan bara bygga ihop det sista när gästerna kommer. Planering är nyckeln till succé! 
 
 
Gör så här:
(Jag ger er inga mängder denna gång - anpassa efter antal gäster)
 
Skiva sötpotatis tunt och smaksätt med salt, peppar, paprikapulver, kanel och olivolja. Sprid ut dem  på en plåt och baka till de är genomgräddade - cirka 15-20 minuter beroende på hur tjocka de är. Vänd efter halva tiden.
 
Mosa avokado och smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft för att hindra att den blir brun.
 
Stek bacon krispigt.
 
Skiva en purjolök och stek (så att den nästan bränns = gott) med salt i en panna med olivolja.
 
Skiva tomater.
 
Ta en sötpotatisskiva. Toppa med guacamole, bacon, purjolök, tomater och eventuellt lite Srirachasås och frön.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Instructions
(I won't give you any quantities this time as this is finger food - adjust to the number of guests you're having over)
 
Slice sweet potatoes thinly and flavor with salt, pepper, paprika powder, cinnamon and olive oil. Spread them onto an oven tray and bake until they are soft - about 15-20 minutes depending on how thick they are. Turn around halfway.
 
Mas theh avocado and flavor with salt, pepper and some lemon juice to prevent it from turning brown.
 
Fry the bacon until crispy.
 
Slice a leek and fry it with salt until charred, in a pan with olive oil.
 
Slice tomatoes.
 
Take a sweet potato slice. Top with guacamole, bacon, leek, tomatoes and possibly some Sriracha sauce and seeds of your choice.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0