Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Glutenfri frukost-tartelette med chiapudding och färska bär

Alla som vill äta paj till frukost, räck upp en hand! 
 
Det här kan vara en av de bättre idéerna jag fått på länge. Bara titta på bilderna - vem skulle inte vilja vakna upp en vanlig onsdagsmorgon och veta att du är fem minuter från att äta upp den ultimata frukostpajen? 
 
Fantastico! 
 
Egentligen är det bara din vanliga chiapudding-med-topping men istället för att lägga topping på, well... toppen, så mixade jag ihop mina nötter, russin och mandelsmör till en pajdeg. Den tryckte jag sedan ut i två formar och satte i kylen över natten. På morgonen tar du bara ut dina pajformar, fyller dem med chiapudding och avslutar det hela med färska bär. Det tar dig fem minuter på morgonen - så det har du garanterat tid till. Det gäller bara att förbereda lite. Heja vilken bra start på dagen!
 
 
Glutenfri frukost-tartelette med chiapudding och färska bär
(2 tarteletter)
50 g russin
1 medjoldadel
8 valnötter
⅓ dl glutenfria havregryn
⅓ dl riven kokos
1 msk kokosolja
1 msk mandelsmör
 
2 dl kokosmjölk
3 ½ msk chiafrön
1 tsk citronsaft
 
Färska bär
Mynta
Helt bovete
 
1.
Mixa russin, dadel, valnötter, havregryn, kokos, smält kokosolja och mandelsmör till en grynig massa som går att pressa ihop.
 
2.
Fördela massan i två tartelette-formar med bakplåtspapper (för att underlätta att få ur dem från formen). Tryck noga upp på kanterna. Sätt in i kylen över natten för att låta stelna.
 
3.
Blanda kokosmjölk, chiapudding och citronsaft. Sätt in även detta i kylen för att blir en chia pudding.
 
4.
På morgonen tar du ur skalet från formen, häller ner chiapudding och toppar med dina favoritbär, färsk mynta och förn/nötter.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Glutenfree breakfast tartelette with chia pudding and fresh berries
(2 tartelettes)
50 g of raisins
1 medjool date
8 walnuts
⅓ dl of glutenfree oatmeal
⅓ dl grated coconut
1 tablespoon coconut oil
1 tablespoon almond butter
 
2 dl coconut milk
3 ½ tablespoons chia seeds
1 teaspoon of lemon juice
 
Fresh berries
Fresh mint
Whole buckwheat groans
 
1.
Mix the raisins, date, walnuts, oatmeal, coconut, melted coconut oil and almond butter to a coarse meal that sticks together when you pinch it.
 
2.
Distribute the meal into two tartelette mold lined with baking paper (to make it easier to remove them later on). Put the fridge overnight to allow it to solidify.
 
3.
Mix coconut milk, chia seeds and lemon juice. Put in the fridge over night to form a chia pudding.
 
4.
In the morning, remove the crust from the mold, add the chili pudding and top with your favorite berries, fresh mint and seeds and nuts.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0