Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Risnudlar med svarvade morötter och tahinisås

Nu snackar vi snabbmat - 10 minuter är allt du behöver, sedan är denna nudelrätt klar. Snabbare än att ringa thaistället runt hörnan, och dessutom både godare och nyttigare (du bestämmer ju helt själv vad du blandar ner).
 
Denna gång valde jag hålla det enkelt med få ingredienser - okej, såsen består av en del komponenter - men övrigt är det bara risnudlar, morot, persilja och cashewnötter. Det krävs inte mycket mer än så för att bli mätt och belåten. Buon Appetito!
 
 
Risnudlar med svarvade morötter och tahinisås
(1 portion)
4 dl grönsaksbuljong
40 g risnudlar
1 stor morot
1 liten näve bladpersilja
10 cashewnötter - gärna saltrostade
 
2 tsk riven ingefära
½ riven vitlöksklyfta
Cest från ½ citron
1 tsk sesamolja
1 tsk soja
2 msk olivolja
½ tsk vitvinsvinäger
2 msk tahini
2 msk varm buljong
Salt & peppar
 
1.
Koka upp grönsaksbuljongen (vatten + grönsaksbuljongtärning). 
 
2.
Svarva moroten till nudlar - eller skär tunna strimlor. Lägg i en bunke tillsammans med risnudlarna och häll över den varma buljngen. Låt stå i 5-7 minuter (tills ridnudlarna är mjuka).
 
3.
Blanda alla ingredienser till såsen (gällande den varma buljongen, så tog jag bara lite av den som nudlarna låg i).
 
4.
Häll av buljongen genom en sil och häll tillbaka risnudlar och morötter i bunken. Häll på tahinisåsen och rör om.
 
5.
Lägg upp i skål och toppa med finhackad persilja och cashewnötter.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Rice noodles with spiralized carrots and tahini sauce
(1 serving)
4 dl vegetable stock
40 g rice noodles
1 big carrot
1 small handfull parsley
10 cashew nuts - preferably salt roasted
 
2 teaspoon grated ginger
½ grated garlic  
Zest from ½ lemon
1 teaspoon sesame oil
1 teaspoon soy sauce
2 tbsp olive oil
½ teaspoon of white wine vinegar
2 tablespoons tahini
2 tablespoons hot vegetable stock
Salt & pepper
 
1.
Bring the vegetable stock to a boil (water + vegetable stock cube).
 
2.
Swirl the carrot into noodles - or cut into thin strips. Put them in a bowl together with the rice noodles and pour in the stock. Let soak for 5-7 minutes (until the noodles are soft).
 
3.
Mix all the ingredients to the sauce (regarding the hot broth, I only took some of the stock that the noodles soaked in).
 
4.
Rinse the broth through a sieve and put rice noodles and carrots back into the bowl. Mix in the tahini sauce and stir.
 
5.
Add to a bowl and top with finely chopped parsley and finally add the cashew nuts.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0