Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Snabblagad lunch med massa smak!

Ibland vill man att det ska gå fort. Som när man (läs: jag) kommer hem från gymmet och är jättehungrig. Då är detta receptet bra, för det enda som tar tid, är morötterna som ska bli klara i ugnen, men under den tiden hinner du dusch och förbereda resten av ingredienserna (som inte behöver så mycket arbete).
 
Tack vare senapsvinägretten, är den här snabblunchen full av smaker. Det krävs så lite för att det ska bli gott. Apelsin och Dijonsenap passar jättebra ihop i en vinägrett - även om kombinationen kanske låter lite knäpp. Men testa vettja, du kommer inte bli besviken. 
 
 
Linser i senapsvinägrett med bakade morötter, lax och fetaost
(1 portion)
2 morötter + 1 msk olivolja, salt/peppar/paprikapulver/fänkålsfrön
1 ½ dl belugalinser
40-50 g kallrökt lax
15 g fetaost
2 msk granatäppelkärnor
6-8 mandlar
Persilja
 
Vinägrett
2 msk färskpressad apelsinsaft
1 tsk Dijonsenap
1 tsk olivolja
1 tsk soja
Några droppar äppelcidervinäger
Några droppar agave
Svartpeppar
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Dela morötterna i fyra delar på längden. Lägg på en plåt och krydda med olivolja, salt, peppar, paprikapulver och fänkålsfrön. Baka tills de är mjuka - cirka 20-25 minuter.
 
2.
Blanda ihop vinägretten. Häll ner belugalinserna och rör om. Häll upp på tallrik.
 
3.
Toppa med morötterna, kallrökt lax, fetaost, granatäppelkärnor, grovhackade mandlar och färsk persilka.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Lentils in mustard vinaigrette with baked carrots, salmon and feta cheese
(1 serving)
2 carrots + 1 tablespoon olive oil and salt/pepper/smoked paprika/fennel seeds
1 ½ dl beluga lentils
40-50 g smoked salmon
15 g feta cheese
2 tablespoons pomegranate seeds
6-8 almonds
Fresh parsely
 
Vinaigrette
2 tablespoons freshly squeezed organge juice
1 teaspoon Dijon mustard
1 teaspoon olive oil
1 teaspoon soy sauce
Some drops apple cider vinager
Some drops agave
Pepper
 
1.
Pre-heat the oven to 200 degrees C. Cut the carrots in quarters and put on an oven tray. Season with oilve oil, salt, pepper, smoked paprika powder and fennel seeds. Bake in the oven until soft - about 20-25 minutes.
 
2.
Mix all the ingredients to the vinaigrette. Pour over the beluga lentils. Stirr and put on a plate.
 
3.
Top with carrots, feta cheese, pomegranate seeds, chopped almonds and fresh parsley.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0