Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Veganska frasiga pannkakor

Jag är varken vegetarian eller vegan, vilket kanske förvånar en del efter som jag tror 95 % av de recept jag lägger in här, de facto är vegetarianska. Jag älskar plantbaserad mat, och äter det helt enkelt för att jag tycker det är gott. Men jag älskar också kött, fisk och fågel, och även om det inte förekommer ofta i mina recept, så skulle jag inte vilja hindra mig själv från att äta det. Everything in moderation så att säga...
 
Nåväl. Jag tycker om att experimentera med veganska recept och lära mig nya sätt att laga mat, och på så vis också hitta smaker jag kanske tidigare gått miste om. Idag bestämde jag mig därför för att göra veganska pannkakor. Det är inte alls svårt - bara ta bort äggen från smeten. Men, hur är det möjligt - ägg är ju hela grejen i en pannkakssmet, kanske du då undrar. Well, det trodde jag med, men det visade sig att man inte alls behöver några ägg för att få till goda, frasiga pannkakor. Mjölken byter du bara ut till en plantbaserad mjölk, och så steker du i margarin eller kokosolja. Inga svårigheter alls.
 
Normalt sätt skulle jag kanske toppat mina pannkakor med keso eller grekisk yoghurt, men för att hålla hela frukosten vegansk, valde jag istället att mosa en banan för att få till lite krämighet. Lite jordnötssmör, färsk frukt och nötter på det, och lyxfrullen var ett faktum. Härlig start på denna fredag! Ciaooo!
 
 
Veganska pannkakor
(4-5 pannkakor)
1 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 ½ mandelmjölk
Margarin/kokosolja till stekning
 
Banan, jordnötssmör, frukt och nötter till toppingen
 
1.
Blanda mjöl med salt. Vispa ner mjölken, lite i taget för att undvika klumpar. Sätt smeten i kylskåpet en halvtimme.
 
2.
Värm upp margarin i en ganska varm panna. Stek pannkakor tills gyllene.
 
3.
Lägg upp på en tallrik, toppa med mosad banan, jordnötssmör, frukt och nötter.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Vegan crêpes
(4-5 crêpes)
1 ½ dl flour
1 pinch of salt
2 ½ almond flour
Margarine/coconut oil for the frying
 
Banana, peanut butter, fruit and nuts for the topping
 
1.
Mix flour and salt. Add the milk, a little at a time, while you whisk to avoid lumps. Put the batter to rest in the fridge for 30 minutes.
 
2.
Heat up margarine or coconut oil in a warm pan. Fry crêpes until golden.
 
3.
Put the crêpes on a plate, top with a mashed banana, peanut butter, fruits and nuts.

Kommentarer
Postat av: Erica

ser himla gott ut, mums! :D

Svar: Tack snälla! <3
Louise Laurenius

2017-10-29 @ 15:12:43
URL: http://lifebyerica.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0