Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Frukostkaka med choklad-chiapudding och kiwiros

Vissa dagar är bättre lämpade att äta kaka till frukost. Som lördagar. Och födelsedagar. Och idag är det både lördag och min favorit-brorsdotters födelsedag, så varför inte slå till?
 
Jag gjorde en kakbotten av dadlar, kokosolja, jordnötssmör och solrosfrön, som jag smaksatte med lite vanilj, salt och kardemumma. Glutenfri och fri från raffinerat socker med andra ord. Fyllningen består av en chiapudding, som jag dagen till ära smaksatte med raw kakaopulver, för är det lördag och födelsedag - ja, då är choklad på sin plats. Sist toppade jag den med en fancy-pancy kiwiros. Mest för fotonas skull, om jag ska vara ärlig (för visste blir det fint) - du kan toppa din lilla frukostkaka med precis vad du vill. 
 
Grattis på födelsedagen Tyris, du är den bästa tjejen jag vet!
 
 
          
          
 
 
Frukostkaka med choklad-chiapudding och kiwiros
(1 portion)
2 medjool-dadlar
½ solrosfrön
1 msk jordnötssmör
1 msk kokosolja (fast form)
¼ tsk kardemumma
¼ tsk vaniljpulver
1 nypa salt
 
½ dl kokosmjölk
½ dl mandelmjölk
1 ½ msk chiafrön
2 tsk raw kakaopulver
1 nypa salt
 
1 gul kiwi
 
1.
Lägg alla ingredienser till bottnen i en mixer och kör tills det blir en smulig och klibbig massa.
 
2.
Klä en portions-pajform med bakplåtspapper och tryck ut massan i formen. Sätt in i frysen medan du fortsätter med chiapuddingen.
 
3.
Blanda alla ingredienser till chiapuddingen och låt stå i 15 minuter så den hinner tjockna lite. Häll sedan i chiapuddingen i pajskalet. Sätt in i kylen några timmar, eller över natten.
 
4.
Gör en ros av kiwin. Det gör du på samma sätt som jag har gjort en ros av en avokado i denna video.
 
5.
Toppa kakan med kiwirosen och servera.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Raw chocolate chia pudding breakfast cake
(1 serving)
2 medjool dates
½ dl sunflower seeds
1 tablespoon peanutbutter
1 tablespoon coconut oil 
1 pinch of cardamom
1 pinch of vanilla
1 pinch of salt
 
½ dl coconut milk
½ dl almond milk
1 ½ tablespoon chia seeds
2 teaspoons raw chocolate power
1 pinch of salt
 
1 yellow kiwi
 
1.
Mix all ingredients for the crust to a sticky crumble.
 
2.
Put parchment paper in a one-serving pie form. Press out the crumble to form a crust. Put in the freezer to chill.
 
3.
In the meanwhile, mix all ingredients for the chia pudding and let sit for 15 min. Then pour it into  the crust and put the cake in the fridge for a couple of hours, or overnight.
 
4.
Slice the kiwi in thin slices, and roll them up to form a kiwi rose. You can see how I make it in this video, where I make a rose out of an avocado - it's the same concept.
 
5.
Put the kiwi rose on top of the cake and serve!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0