Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Stekpannebröd med mosad avokado, tomat och parmesan

Ibland kan jag bli så otroligt sugen på bröd, men sanningen är att jag sällan har något bröd hemma. Då är det väldigt bra, att det finns bröd som går att göra på under tio minuter. Ingen jäsning eller väntetid, bara hej baberiba sen är det klart. Stekpannebröd alltså. Min räddning.
 
Detta stekpannebröd är gjort på bovetemjöl och majsmjöl, och är alltså glutenfritt. Du kan naturligtvis toppa det med precis vad du vill - jag rensar alltid kylskåpet på vad som finns därinne, och ofta blir det en härlig kombination av smaker. Vad skulle du toppa ditt stekpannebröd med?
 
 
Stekpannebröd med mosad avokado, tomat och parmesan
(1 bread)
½ dl majsmjöl 
½ dl bovetemjöl
¼ tsk brödkryddor
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
½ dl grekisk yoghurt
1 tsk sesamfrön
 
Avokado, ruccola, tomat, parmesan, nötter, russin till toppingen
 
1.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt den grekiska yoghurten och arbeta ihop till en deg.
 
2.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till ett bröd som är cirka 0,5-1 cm tjockt. Strö över sesamfröna och tryck ner dem lite lätt så att de fastnar.
 
3.
Stek brödet i en torr panna, cirka 2 minuter på varje sida (tills gyllene).
 
4.
Toppa med mosad avokado, ruccola, tomat, parmesan, nötter och russin.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Quick frying pan bread with avocado, salmon and feta
(1 bread)
½ dl corn flour
½ dl buckwheat flour
¼ teaspoon bread spices
½ teaspoon baking soda
1 pinch of salt
½ dl Greek yoghurt
1 teaspoon sesame seeds
 
Avocado, arugula, tomatoes, parmesan, nuts and raisins for the topping
 
1.
Mix all dry ingredients in a bowl. Add the Greek yoghurt and work the dough until it’s combined.
 
2.
Roll it out in between two baking sheets, to a bread about 0,5-1 cm thick. Sprinkle the sesame seeds over the top and press down to make them stick.
 
3.
Fry the bread in a dry pan for about 2 minutes per side.
 
4.
Top with mashed avocado, arugula, tomatoes, parmesan, nuts and raisins.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0