Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Veganska frukostpajer med avocado-choklad-mousse

 
När man fyller år får man lov att starta morgonen med chokladpaj. Eller, det behöver man inte fylla år för att göra. Man får äta chokladpaj till frukost precis när man vill. Framförallt när det är en paj som är glutenfri, fri från raffinerat socker, fylld med nyttigt fett från avokado - och viktigast av allt: supergod!
 
Jag fyllde år för över en vecka sedan, men jag ligger lite efter med uppdateringarna här, så receptet kommer först nu. Om ni inte vill vänta på recepten, så följ mig på Instagram, där kommer de oftast upp fortare (och jag lägger upp fler bilder där, än de som kommer upp på bloggen).
 
 
Veganska frukostpajer med avocado-choklad-mousse
(2 minipajer)
1 dl glutenfria havregryn 
½ dl kokosflingor
½ tsk vaniljpulver
½ tsk malen kardemumma
1 nypa salt
1 msk agave
2 msk smält kokosolja
1-2 msk vatten
 
Chokladmousse
1 avokado
3 msk raw kakaopulver
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
1 msk agave
1 msk växtbaserad mjölk
 
Topping
Frukt, bär, mynta och nötter
 
1.
Värm ugnen till 180 grader C.
 
2.
Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda ner kokosflingor, vanilj, kardemumma, salt, agave, kokosolja och en matsked vatten, och mixa tills allt har blivit en deg som du kan pressa ihop mellan fingrarna. Om degen är för torr, häll i mer vatten. Fördela degen i två portions-pajformar, som du har smörjt med kokosolja, och baka i 10-14 minuter i mitten av ugnen. De är glara när de är gyllene. Låt svalna.
 
 
3.
Mixa ihop alla ingredienser till moussen och låt den vila i kylen i cirka 15 minuter.
 
 
4.
Fördela moussen i de två pajskalen och toppa med dina favoritfrukter och -bär och annat gött.
 
 
*** ENGLISH RECIE ***
 
Vegan chocolate mousse breakfast tarts
(2 tarts)
1 dl glutenfree oats
½ dl desiccated coconut
½ teaspoon vanilla powder
½ teaspoon ground cardamom
1 pinch of salt
1 tablespoon agave
2 teaspoon melted coconut oil
1-2 tablespoons of water
 
Chocolate mousse
1 avocado
3 tablespoons raw cacao powder
1 pinch of salt
1 pinch of vanilla
1 tablespoon agave
1 tablespoon plant based milk
 
Topping
Fruits, berries, mint and nuts
 
1.
Pre-heat the oven to 180 degrees C.
 
2.
Mix the oats to form a flour. Add desiccated coconut, vanilla, cardamom, salt, agave, coconut oil and 1 tablespoon water and mix everything until you have a semi wet crumbly dough that you can press together inbetween the fingers. If the dough is too dry, add more water. Divide the dough into two small pie tins (that you have greased with coconut oil) and bake in the oven for 10-14 minutes. Remove when they have a nice golden color. Let chill.
 
3.
Mix all ingredients for the mousse until it becomes a smooth cream. Let chill in the fridge for about 15 minutes.
 
4.
Divide the mousse into the crusts and top with your favorite fruits and berries.  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0