Veganska saffranspannkakor med äppelmos
Alltså, de här pannkakorna! Jag har gjort dem i så många varianter nu, att jag har tappat räkningen. Grunden är dock alltid den samma: havregryn, äppelmos och växtbaserad mjölk. Sen smaksätter jag den på olika vis - denna gång med saffran.
Det blir en perfekt mängd smet för en person, och du behöver inte stå i en evighet och steka en massa pannkakor (för det vill väl ingen göra på morgonen?). Toppingen kan du sedan bestämma själv, utifrån vad du tycker om - jag håller just nu på att göra slut på vad som finns i kylen inför avresa till Sverige på fredag, så för mig blev det de sista granatäppelkärnorna och den sista matskeden jordnötssmör.
Veganska saffranspannkakor med äppelmos
(3 pannkakor - 1 portion)
1 ½ dl (glutenfria) havregryn
½ dl (osötad) äppelmos
½ dl växtbaserad mjölk
1 tsk agave
½ tsk citronsaft
½ tsk bakpulver
0,15 g saffran
1 nypa salt
Kokosolja till stekning
1.
Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till en tjock smet.
2.
Värm upp kokosolja i en stekpanna och stek pannkakor tills de är gyllene på båda sidor.
3.
Jag varvade sedan mina pannkakor med mer äppelmos, och toppade med jordnötssmör, banan och granatäpple - men det bestämmer du ju själv vad du tycker om!
*** ENGLISH RECIPE ***
Vegan saffron pancakes with apple sauce
(3 pancakes - 1 serving)
1 ½ dl (glutenfree) oats
½ dl (unsweetened) applesauce
½ dl plantbased milk
1 teaspoon agave
½ teaspoon lemon juice
½ teaspoon baking powder
0,15 g saffron
1 pinch of salt
Coconut oil for frying
1.
Mix the oats to a flour in a food processor. Add the rest of the ingredients and mix to combine.
2.
Heat up some coconut oil in a frying pan and fry pancakes until golden on both sides.
3.
I then layered mine with apple sauce, and topped with peanut butter, banana and pomegranate seeds - but you do whatever rocks your boat.
Kommentarer
Trackback