Stekpannebröd med avokado, lax och fetaost
Snabbt och lätt färdigbrett skulle jag vilja kalla det här stekpannebrödet som blir klart på under 10 minuter. Ibland vill man jag ju bara ha något tuggigt att äta, och då är bröd perfekt. Bröd är också bra, eftersom det fungerar som utmärkt underlag till all din favorittopping.
Brödet är glutenfritt. Om du vill göra det veganskt får du byta ut den grekiska yoghurten mot ett veganskt alternativ, och naturligtvis också ändra din topping. Jag skulle rekommendera hummus, rödbetor och karamelliserad lök - men det är ju bara ett av många alternativ.
Stekpannebröd med avokado, lax och fetaost
(1 bread)
½ dl majsmjöl
½ dl bovetemjöl
¼ tsk brödkryddor
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
½ dl grekisk yoghurt
1 tsk sesamfrön
Avokado, lax, fetaost, ägg och pumpafrön till toppingen
1.
Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt den grekiska yoghurten och arbeta ihop till en deg.
2.
Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper, till ett bröd som är cirka 0,5-1 cm tjockt. Strö över sesamfröna och tryck ner dem lite lätt så att de fastnar.
3.
Stek brödet i en torr panna, cirka 2 minuter på varje sida (tills gyllene).
4.
Toppa med mosad avokado, rökt lax, stekt ägg, fetaost och pumpakärnor.
*** ENGLISH RECIPE ***
Quick frying pan bread with avocado, salmon and feta
(1 bread)
½ dl corn flour
½ dl buckwheat flour
¼ teaspoon bread spices
½ teaspoon baking soda
1 pinch of salt
½ dl Greek yoghurt
1 teaspoon sesame seeds
Avocado, salmon, feta cheese, egg and pumpkin seeds for the topping
1.
Mix all dry ingredients in a bowl. Add the Greek yoghurt and work the dough until it’s combined.
2.
Roll it out in between two baking sheets, to a bread about 0,5-1 cm thick. Sprinkle the sesame seeds over the top and press down to make them stick.
3.
Fry the bread in a dry pan for about 2 minutes per side.
4.
Top with mashed avocado, smoked salmon, a fried egg, feta cheese and pumpkin seeds.
Kommentarer
Trackback