Chokladgranola (glutenfri och vegansk)
Alla dagar som börjar med choklad, är bra dagar - eller hur? Därför började jag denna lördag med en skål full med nicecream och granola, båda smaksatta med raw cacao. Jag älskar raw cacao (som jag väljer att kalla just raw cacao eftersom rå kakao inte låter lika trevligt), för du får hela chokladsmaken, men inget av sockret. Winwin!
Nicecreamen gör du bara av två frysta bananer, 1 msk raw cacao, 2 msk mandelmjölk och 1 nypa salt. Receptet på chokladgranolan hittar du här nedan.
Trevlig helg på er!
Chokladgranola (glutenfri och vegansk)
(Ca. 750 g)
5 dl (glutenfria) havregryn
1 dl mandlar
1 dl pumpafrön
1 msk raw cacao
1 tsk salt
1 tsk malen kardemumma
½ dl kokosolja
¾ dl agave
1 dl hasselnötter
1 dl kokosflingor
1 dl grovhackade dadlar
1.
Smält kokosolja och agave i en kastrull på spisen.
2.
Blanda havregryn, mandel, pumpafrön, kakao, salt och kardemumma i en bunka. Häll ner kokosoljan/agaven och blanda runt.
3.
Sprid ut blandningen på en plåt och baka i 20-25 minuter på 175 grader.
4.
Ta ut från ugnen och låt svalna - det blir krispigt när det svalnar. Blanda sedan ner hasselnötter, kokosflingor och hackade dadlar. Förvara i en lufttät glasburk.
Chocolate granola (gluten free and vegan)
(About 750 g)
5 dl (gluten free) oats
1 dl almonds
1 dl pumpkin seeds
1 tablespoon raw cacao
1 teaspoon salt
1 teaspoon grounded cardamom
½ dl coconut oil
¾ dl agave
1 dl hazelnuts
1 dl desiccated coconut
1 dl chopped dates
1.
Melt the coconut oil and agave in a sauce pan.
2.
Combine oats, almonds, pumpkin seeds, raw cacao, salt and cardamom in a bowl. Add the melted coconut oil/agave and stir to combine.
3.
Spread out the mixture on an oven sheet and bake at 175 degrees C for about 20-25 minutes.
4.
Remove and let cool - it will crisp up as it cools down. Add hazelnuts, desiccated coconut and chopped dates to the cooled granola. Store in an airtight container.
Kommentarer
Trackback