Avokadosoppa med lax, vårlök och rostat bovete
Det här är en favorit-i-repris, för vet ni? Det här är riktigt, riktigt gott. Det kanske låter märkligt att äta lax med en "soppa", men helt ärligt så kanske avokadosoppan mer är en kräm än en soppa. Eller en purée. Jag visste inte riktigt vad jag skulle kalla den, så det blev vad det blev. Gott alltså. Gör det här om du vill imponera på någon du tycker om, och inte vill spendera någon tid (mer eller mindre) i köket. Lovar att det blir succé!
Avokadosoppa med lax, vårlök och rostat bovete
(1 portion)
1 avokado
1 vitlöksklyfta
½ lime
1 tsk agave
1 tsk soja
150-200 ml grönsaksbuljong
Salt & peppar
125 g lax
1 vårlök
Rostat bovete
1.
Mixa avokadon med vitlök, lime, agave, och soja. Värm upp grönsaksbuljongen tills den sjuder och häll ner i avokadoblandningen - lite i taget (du kanske inte behöver allt, beroende på hur tjock du vill ha soppan). Mix len och smaka av med salt och peppar.
2.
Stek laxen i en het panna (med skinnsidan ner först, om laxbiten har skinn). Två minuter per sida borde räcka, om du tycker om att laxen fortfarande har en lite råare kärna i mitten. Salta och peppra när du steker.
3.
Skiva vårlöken och stek i olivolja och salt.
4.
Rosta bovetet i en torr panna, med lite salt. När det är varmt häller du ner några droppar olivolja och låter bovetet bli gyllene och krispigt.
5.
Häll upp avokadosoppan i en djup tallrik. Toppa med vårlök, lax och bovete.
*** ENGLISH RECIPE ***
Salmon Soup with salmon
(1 serving)
1 avocado
1 garlic clove
½ lime
1 tsp agave
1 tsp soy sauce
150-200 ml vegetable stock
Salt & pepper
125 g salmon
1 spring onion
Toasted buckwheat
1.
Mix avocado with garlic, lime, agave and soy sauce. Heat up the vegetable stock until it simmers and add it to the avocado, a little at a time (you might not need it all depending on how thick you want your soup to be). Mix until smooth and season with salt and pepper.
2.
Sear the salmon in a hot pan (skin side down first if your salmon has skin). Two minutes a side should do it, if you don’t like it fully cooked through. Season with salt and pepper.
3.
Fry the spring onions in some olive oil.
4.
Toast the buckwheat in a dry pan, with some salt. When they’re warm, add some olive oil and let them become golden and crispy.
5.
Pour the avocado soup onto your plate. Top with spring onions, salmon and top with your crunchy buckwheat.
Kommentarer
Trackback