Bananpannkakor med blodapelsin, tahini & basilika
Ok, jag veeet! Bananpannkakor är old news. Men det betyder ju inte att det inte är gott, eller hur? Och det bästa är att de är en bra bas för topping, och just toppingen kan du ju variera i oändlighet. Här får ni min senaste favorit: blodapelsin, tahini, basilika och russin. Try it to believe it!
Bananpannkakor med blodapelsin, tahini & basilika
(1 portion)
1 banan
2 ägg
1 msk kokosolja
1 blodapelsin
1 msk tahini
1 nypa salt
Några droppar citron
3-4 msk vatten
Basilika
Russin
1.
Mosa bananen och blanda med äggen. Stek pannkakor/plättar i kokosolja.
2.
Blanda tahini med salt och citron. Blanda ner vatten, lite i taget, medan du rör. Tillsätt vatten till du uppnår den konsistens du vill ha. Filéea blodapelsinen.
3.
Lägg pannkakorna på en tallrik. Toppa med blodapelsin och tahini. Avsluta med russin och basilika.
*** ENGLISH RECIPE ***
Banana pancakes with blood orange, tahini & basil
(1 serving)
1 banana
2 egg
1 blood orange
1 tbsp tahini
1 pinch of salt
Lemon, a few drops
3-4 tbsp water
Basil
Raisins
1.
Mash the banana and combine with the eggs. Fry pancakes in coconut oil.
2.
Mix tahini with salt and lemon. Add water, a little at a time, and stirr. Add enough water to reach the consistency you like. Filet the blood orange.
3.
Put the pancakes on a plate. Top with the blood orange and drizzle tahini on top. Finish with raisins and basil.
Kommentarer
Trackback