Sötpotatisglass på två ingredienser!
Den här glassen alltså. Världens bästa påhitt. Varför? För att det troligen inte är någon som kan tänka sig att sötpotatisglass kan vara gott. Men så är det det. Bästa överraskningen. Jag äter den till frukost, men med lite extra sötning, kanske den kan passa till efterrätt också? Och precis som med pricken över i, grädden på moset och löken på laxen, så är det toppingen som är det bästa med allt. Topping är livet och till sötpotatisglass passar blåbär, kokos och mandelsmör extra bra.
Sötpotatisglass
(1 portion)
1 lagom stor sötpotatis
1 banan
Salt/kanel/olivolja
½ dl blåbär
1 msk kokosflingor
1 msk mandelsmör
1.
Skala och dela sötpotatisen i kuber. Lägg på en plåt och krydda med salt, kanel och olivolja. Baka på 200 grader tills de är mjuka.
2.
Låt svalna. Frys sedan in sötpotatisen över natten.
3.
Mixa sötpotatisen med 1 banan till du uppnår en mjukglassliknande konsistens.
4.
Häll upp i skål och toppa med blåbär, kokos och mandelsmör.
*** ENGLISH RECIPE ***
Sweet potato icecream
(1 serving)
1 normal sized sweet potato
1 banana
Salt/cinnamon/olive oil
½ dl blueberries
1 tbsp coconut flakes
1 tbsp almond butter
1.
Peel and cut the sweet potato into cubes. Put on an oven tray and season with salt, cinnamon and olive oil. Bake in the oven at 200 degrees C until soft.
2.
Let ccol. Then freeze over night.
3.
Mix the sweet potato with 1 banana to form a soft serve.
4.
Put in a bowl and top with blueberries, coconut and almond butter.
Kommentarer
Trackback