Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Zucchininudlar, avokadosås och räkor

Ibland vill man att det ska gå extra snabbt. Ibland vill man också laga något som inte kräver en miljon ingredienser. Ibland vill man båda dessa saker samtidigt - det är då du tar till denna rätt. Fem ingredienser, that's it! Okej, jag räknar inte med olivolja, salt och peppar för det är basvaror, men ändå. Hur bra?!
 
Jag använde räkor i detta recept, men vill man, kan man lika gärna använda tofu som man steker krispigt och toppar zucchininudlarna med. Då blir receptet både snabbt, enkelt och veganskt! 
 
Vad är din favoriträtt att laga när det ska gå snabbt? Dela gärna med dig av dina tips!
 
 
Zucchininudlar, avokadosås och räkor
(1 portion)
1 zucchini
1 liten avokado
1 näve persilja
150 g kokta räkor
10 hasselnötter
Olivolja
Salt och peppar
 
1.
Gör nudlar av zucchinin med hjälp av en spiralizer eller en osthyvel+kniv. Lägg dem i kokande vatten 1 minut, skölj sedan i kallt vatten.
 
2.
Mixa avokadon med persilja, 1-2 tsk olivolja, salt och peppar tills det blir en len kräm. Blanda krämen med zucchininudlarna.
 
3.
Rensa räkorna och stek dem eventuellt lite snabbt i en stakpanna med några droppar olja.
 
4.
Lägg upp nudlar och räkor på en tallrik. Toppa med grovhackade hasselnötter och några persiljeblad.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Zoodles, avocado sauce & shrimps
(1 serving)
1 zucchini
1 small avocado
1 handfull parsley
150 g cooked shrimps 
10 hazelnuts
Olive oil
Salt & pepper
 
1.
Spiralize your zucchini. Put them in boiling water for max 1 minute, then rinse in cold water.
 
2.
Mix the avocado with parsley, 1-2 tsp olive oil, salt and pepper until it's a smooth cream. Add the zoodles to the cream in stirr to combine.
 
3.
Remove the shell and dirt from the shimps, fry them fast in a pan with some oil. 
 
4.
Put zoodles and shrimps on a plate. Top with coarsley chopped hazelnuts and some parsley.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0