Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Blomkålsbotten v. 2.0

Ni som är inne här och läser lite då och då vet att jag är ett fan av att göra pizza på allt annat än vanlig pizzadeg. Istället tycker jag det är kul att testa nya vägar för att få till en pizza som går att unna sig vilken dag i veckan som helst, utan känslan av att man överätit. Förrutom att dessa pizzor är nyttigare, så går de snabbt att göra eftersom de inte ska jäsa, och dessutom så är de . fantastiskt. goda. Jag började mina experiment med en pizza på blomkålsbotten, vilken sedan blev en vit pizza på zucchinibotten. Nu har jag återvänt, och utvecklat min blomkålspizza genom att helt och hållet ändra på tillvägagångssättet att göra bottnen. Egentligen blev den precis lika god som den första, bara annorlunda i smaken, och något tjockare.
 
Återigen spelar tomatsåsen en ofantligt stor roll när ni gör hemmagjorda pizzor - gör den själv från scratch så ska ni se att ni kommer att få världens bästa matupplevelse. Jag gör min tomatsås så som jag beskriver här. Toppingen på pizzan är högst individuell, och jag tenderar alltid till att försöka göra slut på rester eller varor som redan finns hemma. Igår stekte jag spenat i olivolja, salt och citroncest, vilken sedan fick bli topping tillsammans med lite svamp, grillad paprika och en skiva påläggskalkon. Magi i munnen.
 
Ecco, så här gör ni blomkålsbottnen, version 2.0.
 
 
Blomkålsbotten v. 2.0
(1 pizza)
½ blomkålshuvud
1 dl riven ost (pecorino, mozzarella, asgaio - ta en ost av bra kvalitet)
1 ägg
Valfria kryddor (oregano, paprikapulver, salt, peppar)
 
1.
Sätt en kastrull med vatten att koka upp på spisen. Riv blomkålshuvudet på den grova delen av ett rivjärn. Salta vattnet när det kokat upp, häll i de rivna blomkålen och låt koka i 4-5 minuter.
 
2.
Häll av blomkålen i en finmaskig sil. Skaka av så mycket vatten som möjligt. Häll sedan blomkålen i en tunn kökshandduk och krama ur så mycket vatten som möjligt - ju mindre vatten, desto krispigare botten. OBS: vattnet kommer att vara kokhett, så har ni en kökshandske rekommenderar jag att ta den till hjälp.
 
3.
Häll tillbaka blomkålen i kastrullen och blanda med resterande ingredienser. Bred ut smeten till en cirkel på en pizzasten eller en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i 210-gradig ugn i cirka 25-30 minuter.
 
4.
Ta ut bottnen när den blivit gyllene. Lägg på valfri topping och sätt in i ugnen ytterligare 10 minuter (eller tills osten smält om du haft ost som topping).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0