Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Bakad (söt)potatis med pumpapuré och pistagepesto

Jag trodde jag köpte med mig sötpotatis hem från affären i lördags. Det var i alla fall vad det stod på skylten. Patate dolce. Så jag fick minst sagt en överraskning igårkväll då jag hade öppnade potatisen jag hade ugnsbakat i en timme och såg att inkråmet inte alls var orange som på en vanlig sötpotatis. Istället såg det ut som en bakpotatis, men efter att ha smakat på den insåg jag att det inte var det heller... Jag kom fram till att det antagligen var en yams. Eller helt enkelt en vit variant av sötpotatis som dock inte var lika söt som den orange. Äh. Strunt samma. Det här receptet kan ni göra med alla sorterts potatisar.
 
 
Bakad (söt)potatis med pumpapuré och pistagepesto
(1 port)
 
1 bakpotatis av valfri sort
1 dl pumpapuré
 
3-4 stora kvistar rosmarin
1 näve bladpersilja
20 pistagenötter
½ vitlöksklyfta
Cest från ½ citron
1 msk olivolja
Salt/peppar/Tabasco
 
½ dl ricotta
Granatäppelkärnor
 
1.
Sätt ugnen på 200 grader. Stick potatisen runt om med en gaffel eller kniv så att värmen lättare tar sig in. Lägg potatisen på ett galler och låt baka drygt en timme (beroende på potatisens storlek).
 
2.
Lägg rosmarinkvistarna på en plåt. Ringla över lite olja. Sätt in dem i ugnen och låt dem bli krispiga, cirka 10 minuter. Ta ut och ta bort bladen från stjälken.
 
3.
Lägg rosmarinen i en mixer tillsammans med övriga ingredienser till peston. Mixa till ett kross. (Alltså, det här är så gott - ni måste testa).
 
4.
Blanda drygt hälften av peston med ricottan. Spara den andra delen som den är.
 
5.
Skär en skåra i potatisen och öppna upp den. Toppa med pumpapuré, ricottacrème, pesto och granatäppelkärnor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0