Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Gluten- och laktosfritt tunnbröd med hummus, lax och pak choi

Ni vet den där typiska smaken som tunnbröd har? Det är bland annat en kombinaton av fänkål, anis och kummin - och det är precis vad som ingår i Santa Marias Brödkryddor som ni kan hitta i kryddhyllan i nästan alla affärer. Vet ni vad det betyder? Jo, att man kan göra sitt eget tunnbröd! Att kopiera Polarbröd kan dock vara lite klurigt, så då kan man lika bra bara använda orginalet som inspiration och ändra det efter tycke och smak. Man kan till exempel experimentera med alla mjölsorter man har hemma i skafferiet och göra ett tunnbröd som inte bara är gott, men också är nyttigt, glutenfritt, laktosfritt och veganskt. Hur bra? Så bra...
 
 
Gluten- och laktosfritt tunnbröd med hummus, lax och pak choi
(2 tunnbröd)
1 msk chiafrön
3 msk vatten
1 msk kokosolja
1 msk hasselnötsmjöl (eller mandelmjöl)
1 msk kokosmjöl
1 msk majsmjöl
½ msk fiberhusk
½ tsk bakpulver
1 tsk brödkryddor
1 nypa salt
½ msk honung
¼ dl valfri mjölk (mandel/havre/kokos)
 
Fyllningsförslag
Hummus
Grillad Pak Choi
Kallrökt lax
Picklade grönsaker
 
(Eller varför inte bara vanligt smör, ost, och gurka...)
 
1.
Blanda chiafröna med vattnet. Låt stå fem minuter.
 
2.
Smält kokosoljan.
 
3.
Blanda alla torra ingredienser.
 
4.
Rör om chiafröna igen, du kommer märka att de blivit lite geléiga.
 
5.
Rör ner honung, mjölk och chiafröna i de torra ingredienserna. Blanda ihop till en deg och låt stå och svälla i cirka 5 minuter.
 
6.
Sätt ugnen på 225 grader.
 
7.
Pensla två bakplåtspapper med olivolja eller smält kokosolja. Dela degen i två delar och kavla ut dem, en i taget, mellan de inoljade papperna.
 
8.
Grädda mitt i ugnen ca 6-8 minuter. Håll koll så att kanterna inte blir brända. Låt svalna på galler.
 
9.
Servera med allt du tycker är smarrigt!
 
Receptet på tunnbröden är inspirerat av Hannas blogg Hurbrasomhelst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0