Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Bakad havregrynsgröt med chiasylt och mullbär

Ni måste testa den här bakade havregrynsgröten. Måste! Den är så extremt god, att ni troligen aldrig kommer vilja äta vanlig havregrynsgröt igen! Jag lovar. Den tar en halvtimme att bli klar i ugnen, men om ni blandar alla ingredienser och sätter in gröten i ugnen direkt när ni går upp på morgonen så är den klar när ni har duschat klart etc. Inga konstigheter. 
 
Den här bakade havregrynsgröten är väldigt krämig - men innehåller ingen grädde. Krämigheten kommer från att jag blandar ner en mogen, mosad, banan i smeten. Och så har jag kokosmjölk i. Faktum är att denna frukost är både glutenfri (om ni använder glutenfria havregryn), vegansk och väldigt mättande. Ni står er på gröten flera timmar, precis som det ska vara med frukost. Testa testa testa!
 
Jag smaksätter min gröt med kardemumma - det är så gott. Och denna gång toppade jag den med körsbärschiasylt, torkade mullbär och kokosflingor.
 
Bakad havregrynsgröt med chiasylt och mullbär
(1 portion)
1 dl (glutenfria) havregryn
1 dl kokosmjölk
½ dl vatten
4 kardemummakärnor, mortlade
1 mogen banan
½ tsk vaniljpulver
½ tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Mullbär
Chiasylt, mitt recept här
Kokosflingor
 
1.
Sätt ugnen på 180 grader.
 
2.
Blanda havregrynen med kokosmjölk och vatten och låt svälla några minuter.
 
3.
Mortla under tiden kardemummakärnorna. Ni kan använda pulver, men kärnor ger mer smak. Häll ner i havregrynen.
 
4.
Mosa bananen med en gaffel. Blanda med havregrynen. Häll ner vaniljpulver, bakpulver och salt. Rör om.
 
5.
Häll upp i en ugnsfast form/skål och baka i ugnen i 25-30 minuter. Gröten ska vara fast på ytan.
 
6.
Servera med valfri topping.
 
Buon appetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0