Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Supertunna glutenfria pannkakor

Det här med att man ska vänta med den godaste frukosten till helgen, det har aldrig varit min melodi. Jag älskar frukost - och tar varje tillfälle att göra den till världens bästa start på dagen. Idag var jag sugen på pannkakor. Vanliga, tunna, svenska, pannkakor. Så det fick det bli. Nu är de kanske inte helt vanliga, för jag gjorde dem naturligtvis glutenfria. Istället för vetemjöl använde jag bovete, och resultatet blev precis lika smarrigt som jag hade hoppats på. Jag serverade mina pannkakor med keso, vinbär, honung och min hemmagjorda chiasylt. Receptet hittar ni här nedan.
 
Ha en fin tisdag - mer pannkakor åt folket! 
 
 
Bovetepannkakor
(8-10 stycken)
1 ¼ dl bovetemjöl
1 krm salt
3 dl mjölk
2 ägg
Smör/kokosolja till stekning
 
1.
Blanda bovetemjöl och salt i en bunke, och vispa ner hälften av mjölken tills eventuella klumpar är borta.
 
2.
Rör ner resten av mjölken och äggen. Sätt i kylen och låt svälla i 15-20 minuter.
 
3.
Värm upp smör eller kokosolja i en teflonpanna. Stek pannkakor - jag hade cirka ½ dl smet till varje pannkaka, och fick då ut 9 stycken av dett recept.
 
4.
Servera exempelvis med keso, chiasylt, färska bär och honung. 

Kommentarer
Postat av: Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom!

gott

Postat av: Felicia Holmgren

Gott :)

2016-11-15 @ 21:12:39
URL: http://nouw.com/ffeliciaholmgren

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0