Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Avocado Burger Bun

Ett av mina absoluta favoritkonton på Instagram är Fooddeco. Tjejen som ligger bakom kontot har ett brinnande intresse för både mat pch dekoration, vilket tydligt märks på hennes bilder. Helt otroliga. Jag tror det förekommer avokado på ungefär 95 procent av hennes bilder, och efterom jag är ett stort fan av avokado, är det ju inte så kontstigt att hon har kommit att bli en stor inspirationskälla för mig.
 
En sak som har förekommit ganska ofta på hennes konto är det här så kallade "hamburgerbrödet" gjort av avokado. Är det inte typ världens bästa idé för någon som inte äter gluten, men älskar avokado? Jag var självklart tvungen att slå slag i saken och göra min egen avokadobröds-burgare idag till lunch, och visst blev den fin? Nästan som ett Fabergéägg. Fast bättre. Och godare.
 
Nu är det ju inte så lätt att äta den här burgaren med händerna, så mitt insidertips är att leka med maten, stapla på höjden, ta bilden - sen demolerar du burgaren och äter den med kniv och gaffel. Om du nu inte är ute efter en utmaning vill säga...
 
Fyll ditt avokadobröd med vad du vill. Jag hade spenat, rödbeta, lax och vaktelägg (!) hemma, så det blev min fyllning det. Och självklart är ett hamburgarmeal inte fulländat utan pommes - sötpotatisversionen för min del. Och så hade jag tapiocapärlor marinerade i honung och gurkmeja i kylen. De fick också vara med. Vilken strålande lunch en måndag som denna.
 
 
Avocado Burger Bun
(1 portion)
1 avokado
Sesamfrön
Några blad babyspenat
1 rödbeta
30-40 g lax
1 vaktelägg
Tapiocapärlor
 
1.
Tapiocapärlorna kokar ni enligt anvisning på förpackningen. Sedan lägger ni dem i en skål och blandar med honung och gurkmeja (både för smakens och färgens skull). Låt dem marinera och ta färg så länge som möjligt - går att förbereda långt innan och förvara i kylen.
 
2.
Dela avokaden tvärtemot än vad som är normalt, dvs på höjden och inte på längden. Ta ut kärnan och skala försiktigt bort skalet. Jämna ut ytan försiktigt med ett finger, så att den blir jämn. Strö över sesamfrön på toppdelen så att det liknar ett hamburgerbröd.
 
3.
Fyll den med valfri burgar-fyllning. I mitt fall spenat, skivad rå rödbeta, kallrökt lax och ett stekt vaktelägg.
 
4.
Servera med Sötpotatisfries och Tapiocapärlor.
 
Buon Apetito!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0