Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Receptvideo: Jordnötsfudge med mörk choklad

När den här videon publicerades på Chef in Camicias Facebooksida och Instagram, blev det ramaskri bland alla italienare. Saken är den, att de i slutet av videon har använt hashtagen #ohhealthyday, vilket de brukar göra på mina recept. Men enligt gemene italienare är det här verkligen inte något nyttigt! På sätt och vis har de väl rätt - om du räknar kalorier, så kan du nog räkna med att varje liten bit fudge innehåller väldigt många sådana - och om det är så du ser på hälsa, så ska du nog hoppa över det här receptet. För mig, betyder hälsa dock något helt annat. För mig, innebär "äta hälsosamt" att konsumera en näringsrik och varierad diet och tillåta sig själv att äta allt - men med måtta. Dock så finns det ju bättre och sämre val - och om du nu äter för att även samvetet ska må bra, så se till att stoppa i dig något som gör nytta för kroppen, oavsett hur många kalorier det innehåller...
 
Denna jordnötsfudge är gjord av jordnötssmör (rikt på protein och kalium), kokosolja (ett mättat fett som är rikt på mineraler som järn, zink och fosfor), honung (ett naturligt socker som stimulerar imunförsvaret) och mörk choklad (innehåller fler fibrer än dess ljusare släktingar, och kan dessutom hjälpa håret att bli tjockare, tänderna finare och hyn vackrare).
 
Så ja, frågar du mig, så skulle jag vilja påstå att även detta godis är nyttigt. Se dock till att skilja på konsumtion och överkonsumtion. Det gäller det mesta i livet. Fullt svenskt recept hittar du här.
 

Kommentarer
Postat av: Mikaela

Så gott! :)

Svar: :)
Louise Laurenius

2017-02-01 @ 19:20:18
URL: http://orsin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0