Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Rostad blomkålssallad med soltorkade tomater, dadlar och pistagenötter

En sallad på rostad blomkål är ett riktigt bra tillbehör till kött eller fågel. Men det går egentligen lika bra att äta för sig själv, då blomkålen mättar gott. Jag har tidigare gjort en rostad blomkålssallad med stekta vindriver och mullbär (så god kombo), det receptet hittar du här. Denna gång valde jag att blanda ner två ingredienser som kanske kan tyckas vara en märklig kombination, men som faktiskt fungerar otroligt bra: soltorkade tomater och dadlar. Just sötman från dadlarna passar väldigt bra till övriga ingredienser, och eftersom medjool-dadlar oftast är otroligt mjuka och gojsiga, så blir rätten långt ifrån torr, trots att jag inte har någon sås till. Supersmarrigt!
 
 
Rostad blomkålssallad med soltorkade tomater, dadlar och pistagenötter
(2 portioner)
½ blomkålshuvud
1 näve ruccola
3 medjool-dadlar
4-5 soltorkade tomater i olja
10 pistagenötter
1 msk kapris
2 kalkonbröst
1-2 msk olivolja
Salt/peppar/paprikapulver
 
1.
Sätt ugnen på 225 grader.
 
2.
Dela blomkålshuvudet i mindre buketter, och lägg på en plåt. Salta, peppra, och krydda med paprikapulver. Ringla över lite olivolja och baka i ugnen tills de blivit lite mjukare och fått en gyllene färg.
 
3.
Stek kalkonbröstet i olivolja i en panna. Om det är tunt räcker det att du steker det i pannan, är det tjockare så låt det gå klart i ugnen så att det förblir saftigt.
 
4.
Blanda blomkålen med ruccola och lägg upp på en tallrik. Dela dadlar och soltorkade tomater i mindre bitar och lägg på salladen. Strö över kapris. Skär upp kalkonbröstet och toppa salladen med det.

Kommentarer
Postat av: Caroline

Det ser jättegott ut och nyttigt. :)

Svar: Tack Caroline! Det var supersmarrigt! :)
Louise Laurenius

2017-03-10 @ 16:40:43
URL: http://ironheart.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0