Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Krispig tofu-taco i hemmagjorda majstortilla

Igår testade jag ett recept som jag tänkte spela in tillsammans med Chef in Camicia nästa vecka. Jag hade egentligen inte tänkt lägga ut receptet, men nu blev det så gott att jag inte kunde låta bli. 
 
Taco kan ju se ut på en mängs olika sätt. Svennebanan-taco. Fisk-taco. Fancy-taco. Det finns nog lika många taco-typer som det finns taco-lagare. Min version idag är gjord på tofu. Tofu som är panerad i panko och stekt gyllene och kripsig i olivolja. Typ det bästa du kan göra med tofu... 
 
Majstortillan har jag gjort många gånger förr. De är så lätta att göra, och blir alltid bra. Här har jag använt dem som bas till szechuan-aubergine. Och här har de agerat bas till mina fisktacos. Ni ser, de kan användas till allt - välj själv fyllning efter smak!
 
 
Krispig tofu-taco i hemmagjorda majstortilla
(2-3 taco)
100 g fast tofu
2 msk bovetemjöl
1 ägg
½ dl panko
Salt & peppar
Olivolja till stekning
 
¾ dl majsmjöl
¼ dl maizena
1 nypa salt
1 äggvita
¾ dl vatten
Rapsolja till stekning
 
1 msk tahini 
1 msk vatten
Några droppar citronsaft
Salt
 
Isbergssallad
Avokado
Sesamfrön
 
1.
Börja att blanda till smeten till majstortillan. Blanda majsmjöl, maizena och salt i en bunke. Vispa sedan ner äggvita och vatten och låt smeten vila i tio minuter. Stek sedan majstortilla i lite olja i en stekpanna. Det blir 2-3 tortilla beroende på hur stora du göra dem.
 
2.
Torka av tofun och dela den i kuber. Salta och peppra rikligt. Vänd kuberna i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko. Stek sedan gyllene i olivolja på medelhög värme. Låt rinna av på hushållspapper.
 
3.
Blanda tahini, vatten, citronsaft och salt till en sås.
 
4.
Lägg strimlad isbergssallad och skivad avokado i botten på en tortilla. Toppa med tofu och ringla över tahinisåsen. Avsluta med sesamfrön.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Crispy tofu taco in homemade corn tortilla
(2-3 tortilla)
100 g firm tofu
2 tablespoons flour
1 egg
½ dl panko breadcrumbs
Salt & pepper
Olive oil
 
¾ dl corn flour
¼ dl maizena
1 pinch of salt
1 egg white
¾ dl water
Rapeseed oil
 
1 tablespoon tahini 
1 tablespoon water
Some drops of lemon juice
Salt
 
Iceberg lettuce
Avocado
Sesame seeds
 
1.
Start with the corn tortilla. Mix corn flour, maizena and salt. Then whisk in the egg white and water. Let rest for 10 minutes then fry in rapeseed oil in a pan. You'll get 2-3 tortillas depending on how big you make them.
 
2.
Cut the tofu in cubes and season with lots of salt and pepper. Cover in flour, then egg and finally panko. Fry in oil until golden, then drain the excess oil on a paper towel.
 
3.
Mix tahini, water, lemon juice and salt to form a tahini sauce.
 
4.
Put some shredded lettuce and sliced avocado in a tortilla. Top with tofu, tahini sauce and finish of with some sesame seeds.

Kommentarer
Postat av: Ronja

åhh gott

Svar: Tack Ronja! Supersmarrigt faktiskt! ;)
Louise Laurenius

2017-11-27 @ 15:18:47
URL: http://hironja.blogg.se
Postat av: Caroline

Det ser riktigt gott ut. :)

Svar: Tack Caroline! :)
Louise Laurenius

2017-11-27 @ 22:06:48
URL: http://ironheart.blogg.se
Postat av: Hanna Karlsson

Så gott det låter! Jag vill äta mer vegetarisk mat så det här receptet passar mig perfekt.

Svar: Vad roligt Hanna! Hoppas du gillar det! :)
Louise Laurenius

2017-11-30 @ 14:18:26
URL: http://hannafialotta.blogg.se/
Postat av: Mathilde

Detta ser så otroligt gott ut! Vad tror du är det bästa substitutet för äggvitan i tortillan? Äter helst veganskt nämligen, men är så intresserad av att göra egna!

Svar: Hej Mathilde! Vad kul att du gillar receptet! Hmm, svårt att säga - men kanske aquafaba (kikärtsspad) som man brukar använda istället för äggvita. Eller testa att göra ett chiaägg (1 msk chiafrön + 3 msk vatten). Men jag kan inte garantera att det funkar. Om du testar, så får du berätta hur det blir! :) Kram!
Louise Laurenius

2017-12-04 @ 01:04:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0