Mera!

Om Citroncest Följ mitt liv i Milano Instagram Kontakt

Potstickers med rötbeta och fetaost

Mina experiement med rödbetor fortsatte även idag. Denna gång i kombination med fetaost - för alla vet väl att rödbeta och fetaost är en lika god kombo som tomat och mozzarella? Om inte, så vet ni det nu! 
 
Även om just den kombinationen är vanlig, så tror jag inte det är så vanligt mixa dessa två ingredienser till röra som du fyller dina potstickers med. Men det var just precis vad jag gjorde idag. Jag lade dessutom till lite stekt purjolök för extra smak, och även om det kanske låter märkligt, så funkade det riktigt bra. 
 
Så här får ni ett tips på vad ni kan göra om ni råkar ha rödbetor över. Har ni inte det, så kan ni följa detta receptet på gyoza, eller detta receptet på potsickers med hemmagjorda wontonwrappers istället. 
 
 
Potstickers med rötbeta och fetaost
(10 potstickers)
10 gyoza eller wonton-wrappers
2 kokta rödbetor
30 g fetaost
10 cm purjolök
1 tsk olivolja
1 tsk soja
Salt & peppar
 
1 msk sesamfrön
1 msk solrosolja
1 dl vatten
 
Tahinidressing, lime, rosépeppar och persilja till servering
 
1.
Mixa rödbetorna i en matberedare till ett fint kross. Skiva purjolöken och stek mjuk i olivolja. Smaka av med soja och salt. Blanda rödbetor, purjolök och hälften av fetaosten. Smaka av med peppar.
 
2.
Lägg två teskedar fyllning mitt på gyozaplattan och blöt försiktigt ner kanterna runt omkring med ett vått finger. Knip ihop dina potstickers på det sätt du föredrar.
 
3.
Doppa undersidan i lite vatten och sedan direkt i en skål med sesamfrön, så att de fastnar.
 
4.
Värm upp solrosolja i en stekpanna och stek potstickersen tills sesamfröna blivit gyllene. Häll sedan på vattnet och lägg på ett lock. Låt dem ånga i 8-10 minuter (tills de blivit glasiga och genomskinliga). 
 
5.
Servera t.ex. med tahinidressing, lime, rosépeppar, persilja och resten av fetaosten.
 
*** ENGLISH RECIPE ***
 
Potstickers with beetroot and feta cheese
(10 potstickers)
10 gyoza or wonton wrappers
2 cooked beetroots 
30 g feta cheese
10 cm of leeks
1 teaspoon olive oil 
1 teaspoon soy sauce 
Salt & pepper
 
1 tablespoon sesame seeds 
1 tablespoon sunflower oil 
1 dl water
 
Tahini dressing, lime, red pepper corns and parsley for the serving
 
1.
Mix the beets in a food processor until finely chopped. Slice the leeks and fry until soft in olive oil. Season with soy sauce and salt. Combine beets, leek, and half the feta cheese in a bowl. Season to taste with pepper.
 
2.
Put two teaspoons of the filling in the middle of the wrapper and gently soak the edges with some water. Pinch together the wrapper as you like it.
 
3.
Dip the bottom of the potsticker in some water, then in sesame seeds (the water makes the seeds stick).
 
4.
Heat up the sunflower oil in a pan and fry the potstickers until the sesame seeds have become golden. Add the water and put on a lid on the pan. Let them steem for 8-10 minutes.
 
5.
Serve with tahini dressing, lime, red pepper corns, parsley and the remaining feta cheese. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0